Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ, προκάλεσαν καρκίνο σε παιδιά της Βενεζουέλας

1009
κυρώσεις
Αρκετά παιδιά της Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο αφότου διεκόπη το πρόγραμμα συνεργασίας Ιταλίας-Βενεζουέλας για την υγεία, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Βοηθούσε ανηλίκους από τη Βενεζουέλα να λάβουν θεραπεία στην Ιταλία , σύμφωνα με αξιωματούχο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Πολλά παιδιά της Βενεζουέλας έχασαν τη ζωή τους από τον καρκίνο μετά από τη διακοπή του προγράμματος συνεργασίας Ιταλίας-Βενεζουέλας για την υγεία, το «ATMO ONLUS»,

Αυτό επέτρεπε στους ανηλίκους από την Βενεζουέλα να λάβουν θεραπεία στην Ιταλία ενώ επλήγησαν από κυρώσεις από τις ΗΠΑ, επισήμανε ο Αρτιόμ Κοζίν αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PDVSA της Βενεζουέλας, της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία πάγωσαν μερικώς από την Ουάσινγκτον μετά την πολιτική κρίση όπου οδηγήθηκε το Καράκας.

“Η ATMO ONLUS που στοχεύει στην παροχή βοήθειας στα παιδιά με καρκίνο χτυπήθηκε από τις κυρώσεις [των ΗΠΑ] Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρνούνταν να μεταφέρουν κεφάλαια για να πληρώσουν για τη θεραπεία των παιδιών, υπό την απειλή κυρώσεων από τον Μάρτιο. Υπάρχουν 26 παιδιά που χρειάζονταν βοήθεια τον Μάρτιο, αλλά τώρα υπάρχουν λιγότερα πλέον. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπορούσαν να σώσουν αρκετούς ανήλικους“, δήλωσε ο Κοζίν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έθεσε το θέμα στον αμερικανικό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, κατά τη συνάντησή τους τον Μάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας