Αποκλειστικό. Ρωσία: Νέα “απόπειρα” χημικής επίθεσης από τρομοκράτες-μισθοφόρους Τουρκίας στην Ιντλίμπ!

1374
μισθοφόρους

Σύμφωνα με πηγές του Ρωσικού υπουργείου άμυνας, σήμερα αποσοβήθηκε άλλη μια νέα απόπειρα σκηνοθετημένης χημικής επίθεσης από δυνάμεις “ανταρτών” και μισθοφόρων της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al Sham, με στόχο να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός που προελαύνει στην περιφέρεια της Ιντλίμπ!

Συγκεκριμένα, μια ομάδα, περίπου 15 μισθοφόρων, στην δυτική πλευρά της πόλης Σαρακέμπ προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς μαζί με ντεπόζιτα τα οποία περιείχαν δηλητηριώδεις χημικές ουσίες.

Κατά λάθος ξεσφράγισαν ντεπόζιτο του οποίου το περιεχόμενο διέρρευσε , σχηματίστηκε λίμνη, ενώ οι ίδιοι οι τρομοκράτες υπέστησαν δηλητηρίαση, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο ρωσικό οργανισμό, τα “λευκά κράνη” τα οποία ιδρύθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και συγκεκριμένα από αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες, καταγράφηκαν τη στιγμή παράδοσης των χημικών ουσιών  στους μισθοφόρους-τρομοκράτες.

Σύντομα οι σχετικές αποδείξεις θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτοί είναι οι δυνάμεις της “ήπιας αντιπολίτευσης“: Οι Σύροι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Free Syrian Army), μαζί με τους μισθοφόρους Ισλαμιστές του ISIS, Hayat Tahrir al Sham, Al Qaida.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1235177856654872578

Η Τουρκία ζητά από ΗΠΑ πύραυλους Patriot

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζητά αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στις επιχειρήσεις “ανθρωπιστικού χαρακτήρα” στην Ινλτίμπ της Συρίας και συγκεκριμένα, τη συνδρομή πυραύλων αεράμυνας Patriot για την αναχαίτιση αεροπορικών επιθέσεων από συριακά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, εναντίον θέσεων τρομοκρατών-μισθοφόρων.

Ο ειδικός εντεταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία James Jeffrey, δήλωσε ότι, “οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν θετικά την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού και ταυτόχρονα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία, στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία“. Και συνέχισε, “ Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Μέρος του στρατιωτικού της εξοπλισμού, είναι αμερικανικής προέλευσης. θα διασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός είναι έτοιμος προς άμεση χρησιμοποίηση“.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, το αίτημα της Τουρκίας διατυπώθηκε επίσημα, σε τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τράμπ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη συνάντηση τους στις 5 Μαρτίου θα καταλήξουν σε συμφωνία άμεσης κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ.

Σε συνεδρίαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου,  πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας και ηγέτης της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού σώματος, κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι με την τουρκική στρατιωτική παρέμβαση, έχει ωθήσει τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος, ενώ, στόχος του, όπως δήλωσε, είναι η διάλυση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1235178775928807424

Διάσωση του ηρωικού πιλότου από το συριακό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε

Τα συστήματα αεράμυνας της Τουρκίας κατέρριψαν συριακό αεροπλάνο στην περιοχή της Ιντλίμπ. Ο πιλότος του πολεμικού αεροσκάφους, χρησιμοποίησε τον μηχανισμό εκτόξευσης, πριν την συντριβή του, ενώ κατάφερε να διαφύγει από τις δυνάμεις του εχθρού.

Ο ηρωικός συριακός στρατός και συγκεκριμένα, η 9η Μεραρχία, με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση αστραπή, εισχωρώντας σε βάθος δύο χιλιομέτρων στις δυνάμεις των ανταρτών-μισθοφόρων, κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον σώσει, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί .

Προκήρυξη κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ με το διάταγμα νούμερο 76, καθόρισε την ημερομηνία των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του διατάγματος ο θεσμός του κοινοβουλίου, είναι ο τρίτος, που έχει νομοθετική εξουσία, ενώ στο δεύτερο άρθρο του Διατάγματος μειώνεται ο αριθμός των κοινοβουλευτικών εδρών.

Οι έδρες της Συριακής Βουλής κατανέμονται σε εκλεγμένους εκπροσώπους της εργατικής τάξης και του αγροτικού τομέα, ενώ οι υπόλοιπες έδρες, σε εκπροσώπους που ψηφίζονται από το σύνολο των περιφερειών της εδαφικής επικράτειας της χώρας.

Άνοιγμα της Λιβυκής πρεσβείας στη Συρία

Χθες, 3 Μαρτίου, μετά από 8 χρόνια διακοπής διπλωματικών σχέσεων, επαναλειτούργησε η πρεσβεία της Λιβύης αναγνωρίζοντας ως επίσημη κυβέρνηση της χώρας, την Βουλή των Αντιπροσώπων και τον Εθνικό Στρατό της Ανατολικής Λιβύης, του Χαλίφα Χαφτάρ.

Syrian Deputy Foreign Minister Faisal Miqdad (front L) and Libya's eastern government foreign minister Abdulhadi Lahweej (front R) and deputy Prime Minister Abdul Rahman Al-Ahiresh (back R), leave the Libyan Embassy in Damascus. (AFP)

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: “Η τρομοκρατία θα σκοτώσει όλα τα αραβικά κράτη, αν το επιτρέψουμε και αν ο εγκληματίας Ερντογάν του επιτραπεί να νικήσει αυτή τη μάχη“.

Είναι προφανές, ότι μετά από 10 σχεδόν χρόνια, σχεδόν, της επίθεσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, με στόχο τον επανασχεδιασμό του εδαφικού status quo του χάρτη της Μέσης Ανατολής και πρώτα της Συρίας, εναντίον της χώρας του, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αγωνίζεται να ενδυναμώσει τη συμμαχία κρατών, με έντονο το αραβικό στοιχείο, στη μάχη ενάντια στην επικράτηση της ισλαμικής τρομοκρατίας και στην δυτική και τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή.

Η Συρο-Λιβυκή Συμφωνία που σηματοδοτεί τη συμμαχία της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης με τη Συρία σε πολλούς τομείς και την από κοινού αντιμετώπιση των ίδιων εχθρών-εισβολέων, αποτελεί απάντηση στην Συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, που καθοδηγείται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, της οποίας ηγείται ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

*Πληροφορίες από: english.alarabiya.net, thearabweekly.com, almasdarnews.com, dailysabah.com, southfront.org, Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας