Ρωσία: Ενισχύει στρατιωτική παρουσία στη Συρία-Οι δυνάμεις Χαφτάρ κατέρριψαν τουρκικό UAV

4801
τουρκία

Η ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim στη βορειοδυτική Λατάκεια δέχθηκε πυρά UAV .

Το συστήματα αεράμυνας της ρωσικής αεροπορίας εξουδετέρωσαν έγκαιρα και  επιτυχώς, επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) σε όλη την περίμετρο των εγκαταστάσεων της βάσης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προερχόμενες από τοπικά ΜΜΕ της πόλης Jableh η επίθεση έλαβε χώρα από μισθοφόρους υποστηριζόμενους από την Τουρκία στην βορειοανατολική πλευρά της Λατάκειας.

Στις 19 Φεβρουαρίου τα συστήματα αεράμυνας της ρωσικής αεροπορίας, ανέλαβαν την φύλαξη της βάσης η οποία είχε δεχθεί επίθεση εχθρικών UAV.

Το Ρωσικό Ναυτικό με το μεγάλο πλοίο εκφόρτωσης Novocherkassk 142 τη Δευτέρα,  πέρασε τα στενά του Βοσπόρου και εισήλθε στη Μεσόγειο με προορισμό το λιμάνι Tartous στη δυτική Συρία, μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με το παρατηρητήριο θαλάσσιας διέλευσης Yoruk Isik:

Η νέα αποστολή ρωσικού εξοπλισμού της Δευτέρας ενισχύει το συριακό στρατό μετά την μεγάλης κλίμακας επίθεση που δέχτηκε στις περιοχές της Ιντλίμπ, του Αλέππο και της Λατάκειας.

Επιπρόσθετα, ρωσικές χερσαίες δυνάμεις αναπτύσσονται από χθες στην πόλη Σαρακέμπ, μετά την ανακατάληψη της περιοχής, με σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν με μισθοφορικές δυνάμεις τρομοκρατών, από τον συριακό στρατό.

Οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη θα εξουδετερώσουν οποιαδήποτε επίθεση εκδηλωθεί από τους σύρους αντάρτες και μισθοφόρους-τζιχαντιστές ενάντια στο συριακό στρατό.

Είναι εμφανές ότι η Ρωσία , σύμμαχος της Συρίας και της νόμιμης κυβέρνησης της, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία: Η εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι, δεν αναιρεί τη μάχη για την εκκαθάριση των μισθοφόρων τρομοκρατών, εκπαιδευόμενων και υποστηριζόμενων από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης, ενώ, η αιχμή της δυτικής ιμπεριαλιστικής εισβολής, εκδηλώνεται με την επίθεση του τουρκικού στρατού στο συριακό έδαφος .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί,  επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας στην αρωγή της για την ανάκτηση και την προστασία του συνόλου της εδαφικής επικράτειας της Συρίας και την συντριβή της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Σε αντίστοιχες δηλώσεις  είχε προβεί και ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με αναφορές από αρμόδια επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνηκατήγγειλαν” ότι η Ρωσία (άλλωστε στο παρελθόν επανειλημμένα ο Συριακός στρατός και ο πρόεδρος του είχαν κατηγορηθεί για άσκησηδυσανάλογης βίας” στην μάχη για την ανάκτηση των υπό κατοχή συριακών εδαφών) τον προηγούμενο χρόνο πιθανόν, γίνονται “έρευνες”, έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και συγκεκριμένα, ότι πέρυσι, εκδηλώθηκαν αεροπορικές επιθέσεις σε αγορά και σε κάμπινγκ που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Σύρους πολίτες.

Αποστομωτική ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ: “Απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς. Είναι προφανές ότι μια επιτροπή δεν θα μπορούσε να έχει αξιόπιστη πληροφόρηση του τι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, στο συριακό έδαφος“.

Στο μέτωπο της Συρίας, ο αγώνας, όπως και στη Λιβύη, ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής και στους μισθοφόρους τρομοκράτες της Al Qaida, της Ηayat Tahrir al Sham, της Jabbat al Nusra κ.α, συνεχίζονται με σφοδρότητα.

Οι δύο χώρες όπως αναλυτικά έχει αναφερθεί σε άρθρα της η Iksra, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους κοινούς εχθρούς.

Μετά από 8 χρόνια διακοπής διπλωματικών σχέσεων θα επαναλειτουργήσουν οι πρεσβείες των δύο χωρών στη Δαμασκό και στη Βεγγάζη.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234760849132224513

Χθες η λιβυκή αεροπορία (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον πολιτοφυλακών, μισθοφόρων-τρομοκρατών και τουρκικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο Μιτίγκα.

Η αεροπορική επίθεση εκδηλώθηκε μετά από την αναγνώριση από τα συστήματα αεράμυνας τουρκικού UAV το οποίο καταρρίφθηκε.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234573692782465024

Ο Στρατηγός Al-Mabrouk Al-Ghazwi προειδοποίησε τους πολίτες να προφυλαχθούν από τη νέα αεροπορική επίθεση εναντίον εχθρικών στόχων, καλώντας τους να απομακρυνθούν από χώρους δημόσιας συνάθροισης, στρατιωτικών βάσεων και στρατιωτικών σημείων ελέγχου.

Επιπρόσθετα καθησύχασε τους πολίτες ότι ο θόρυβος των εκρήξεων προέρχονται από τα πλήγματα της λιβυκής αεροπορίας εναντίον τουρκικών συστημάτων αεράμυνας στο αεροδρόμιο.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234587399759552513

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234588818159939585

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234609351354130432

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234627751950372865

Ο LNA, σήμερα, στις συγκρούσεις με τις στρατιωτικές-μισθοφορικές και κυβερνητικές δυνάμεις, συνέλαβε μισθοφόρους από το Τσάντ, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι πληρώνονται από την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1234815268427370496

Και οι δύο χώρες, αγωνίζονται λυσσαλέα για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, της σταθερότητας, της δημοκρατίας αντιμετωπίζοντας τον τουρκικό επεκτατισμό.

Η Συρο-Λιβυκή συμμαχία θα ενδυναμώσει αυτόν τον αγώνα για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και για την ευημερία του λιβυκού και του συριακού λαού.

 

*Με πληροφορίες από almasdarnews.com, alarabiya.net, Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ(LNA)

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας