Ρωσία: Διαδηλώσεις για προφυλάκιση Ναβάλνι και συγκρούσεις πολιτών με αστυνομία

655
Διαδηλώσεις για προφυλάκιση Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα (23/01) στους δρόμους της Ρωσίας παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού.

Τεταμένη ήταν η κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη όπου η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Αλεξέι Ναβάλνι.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλης της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι πολλές συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, ο Ναβάλι επέστρεψε στη Μόσχα από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή του. Ο ίδιος κατηγόρησε μάλιστα τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με τον νευρικό πράκτορα Novichok. Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη μετά την επιστροφή του στη Ρωσία για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του. Ήταν αυτός που κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν σήμερα (23/01) στους δρόμους, μετά την απόφαση να κρατηθεί για 30 ημέρες.

Πολιτικοί κύκλοι στην Μόσχα τόνιζαν ότι οι διαδηλώσεις στις πόλεις της Ρωσίας, πέραν της όποιας αυθόρμητης απήχησης τους, σε σημαντικό βαθμό ενθαρρύνθηκαν και υποκινήθηκαν ανοιχτά από τα δυτικά κέντρα και κυρίως από Γερμανία και ΗΠΑ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της Δύσης να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία.

Ν.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας