Ρωσία: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα γραφεία του Κ.Κ. της Ρωσικής Ομοσπονδίας

880
Ρωσία: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα γραφεία του Κ.Κ. της ρωσικής ομοσπονδίας

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν σήμερα τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την στιγμή που ετοιμάζονταν να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες αμφισβητούν το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας, κατά την διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της 16-19ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον συνεργάτη του Αλεξέι Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, μετά την νέα ποινική δίωξη που άσκησε σήμερα η Ανακριτική Επιτροπή εναντίον του Ναβάλνι και συνεργατών του, όπως προκύπτει από την βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ο δικηγόρος Μαξίμ Σικάτς, λόγω της πολιορκίας αυτής, οι συνεργάτες του κόμματος δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία και να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές. “Σύμφωνα με τον Σικάτς, πέντε λεπτά πριν βγουν από τα γραφεία, ήρθαν αστυνομικοί και άρχισαν να “πολιορκούν” τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι η προθεσμία κατάθεσης των αγωγών λήγει αύριο.

Παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε και στο γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιβάν Μέλνικοφ, όπου βρίσκονται τα σχετικά έγγραφα για την κατάθεση αγωγών με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε ορισμένα εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ χαρακτήρισε “ποινικό έγκλημα” τον αποκλεισμό του γραφείου του πρώτου αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας και βουλευτή του κόμματος Ιβάν Μέλνικοφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας