Ρωσία: Έτοιμος ο πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός να «θερμάνει» την Αρκτική

1168
πυρηνικός
Ο πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο (NPP), που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία και ονομάστηκε «Akademik Lomonosov», έχει λάβει άδεια λειτουργίας.

Σκοπεύει στην παροχή θερμότητας και ενέργειας στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας στην Αρκτική.

Σύμφωνα με την Rosenergoatom, στα τέλη Αυγούστου το σκάφος θα ρυμουλκηθεί στο Pevek, μια λιμενική πόλη στην ακτή της Αρκτικής της περιοχής Chukotka. Θα γίνει έτσι το βορειότερο λειτουργικό πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο.

Τον Δεκέμβριο, ο πυρηνικός σταθμός θα αρχίσει να παρέχει ενέργεια στο Pevek, η οποία θα επιτρέψει τη σταδιακή κατάργηση των δύο σταθμών παραγωγής ενέργειας στην ξηρά.

Σύμφωνα με το RT, η Chukotka είναι μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές της Ρωσίας, με το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της να βρίσκεται πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

Ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός αναμένεται να καταστεί ένα από τα βασικά στοιχεία υποδομής στην ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας διαδρομής στη Ρωσία.

Το «Akademic Lomonosov» διαθέτει δύο αντιδραστήρες KLT-40S, ικανούς να παράγουν έως 70 megawatts ηλεκτρικής ενέργειας και 50 gigacalories ανά ώρα θερμικής ενέργειας. Οι αντιδραστήρες είναι μια νέα τροποποίηση των μονάδων KLT-40M που χρησιμοποιούνται από τα παγοθραυστικά Taymyr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας