Ρουχανί για ΗΠΑ:”Η κατάσταση δεν ευνοεί τον διάλογο αλλά την αντίσταση”

1165
ρουχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι όλοι οι αξιωματούχοι στο Ιράν έχουν συμφωνήσει στο να προβάλουν αντίσταση στις ΗΠΑ και στην πολιτική κυρώσεων.

Να αντισταθούν στην πολιτική των ΗΠΑ έχουν αποφασίσει οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Χασάν Ρουχάνι στο Ιράν,όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Αν απομακρυνθήκαμε από την JCPOA (συμφωνία για τα πυρηνικά) λόγω των προκλήσεων των ΗΠΑ, τότε, εκτός από τις ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και ο κόσμος θα μας επιβάλλουν επίσης κυρώσεις […] Προωθώ τις συνομιλίες και τη διπλωματία, αλλά υπό τις τωρινές συνθήκες, δεν το δέχομαι, καθώς σήμερα η κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι μόνο αντίσταση», δήλωσε ο Ρουχανί, σύμφωνα με το IRNA.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ξεκίνησε πέρυσι, όταν η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν και επέβαλε κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Στις 8 Μαΐου, το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί εν μέρει από ορισμένες από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ αύξησαν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, ως ένα ένα σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα προς την Τεχεράνη, σύμφωνα με τον αμερικανό Σύμβουλο Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Ένα αεροπλανοφόρο, πύραυλοι Patriot, βομβαρδιστικά Β-52 και F-15, αναπτύχθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας