Πώς προστατεύτηκε ο Μαδούρο στην απόπειρα δολοφονίας του

1038
Μαδούρο

Λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρόεδρου της Κολομβίας Νικολά Μαδούρο ήρθε στο φως βίντεο στο οποίο φαίνονται οι προσπάθειες των ανδρών ασφαλείας του Μαδούρο να τον προστατέψουν.

«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που διαπράχθηκε με drones που έφεραν εκρηκτικά σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι οι χρηματοδότες αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, ο Μαδούρο τόνισε ότι «όλα δείχνουν μια ακροδεξιά συνομωσία και μια αρχική έρευνα δείχνει ότι αυτή προήλθε από τη γειτονική Κολομβία». Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Είπε ότι μια ιπτάμενη συσκευή εξερράγη μπροστά κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Ήταν μια «μεγάλη έκρηξη» είπε και πρόσθεσε πως αρχικά νόμιζε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην στρατιωτική εκδήλωση, αλλά τότε άκουσε και μια δεύτερη έκρηξη.

Ο Θεός, ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας τον προστάτεψαν, ανέφερε, διαμηνύοντας ότι η αντικυβερνητική βία θα «συνεχίσει να αποτυγχάνει».

«Αυτό το drone ερχόταν κατά πάνω αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης», είπε για να προσθέσει. «Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας