Πόλεμος δηλώσεων στο φόντο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

1134
κίνας

Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ, καλώντας τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από το λάθος μονοπάτι.

«Οι εμπορικές διαμάχες που προκάλεσαν οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τίποτα παρά θα προκαλέσουν ζημία σε όλους», δήλωσε ο Γκενγκ.

Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ να «ακούσουν τη φωνή της λογικής στο εσωτερικό της χώρας και την κοινή έκκληση της διεθνούς κοινότητας, να αναγνωρίσουν την κατάσταση και να αποχωρήσουν από το λάθος μονοπάτι και να μην προχωρήσουν παραπέρα».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Κίνα ότι έχει βάλει έχει βάλει στο στόχαστρο της τους Αμερικανούς αγρότες, κάνοντας λόγο για «αθέμιτες» πρακτικές και «μοχθηρή» στάση του Πεκίνου.

«Η Κίνα θέτει στο στόχαστρο τους αγρότες μας, τους οποίους –όπως ξέρουν- αγαπώ και σέβομαι, επιχειρώντας να με αναγκάσει να συνεχίσω να της επιτρέπω να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τραμπ.

«Η στάση της είναι μοχθηρή, σε αυτό που θα είναι μια αποτυχημένη απόπειρα. Υπήρξαμε ευγενικοί – έως τώρα!», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατηγόρησε επίσης την Κίνα πως «έβγαλε σε βάρος μας πέρυσι 517 δισ. δολάρια».

Χθες Τρίτη, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια ύψους 12 δισ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς αγρότες που επηρεάζονται από τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 376 δισ. δολαρίων το 2017, με την Ουάσιγκτον να επιδιώκει τη μείωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας