Πως εννοούν την ανάπτυξη-κοινωνική ευημερία οι μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα

1217
κορονοϊού

Στις 30-1-2020 η εταιρεία Lamda Development (Σπύρος Λάτσης) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με τις τράπεζες Eurobank, και Πειραιώς συμφωνία για χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού συνολικού ύψους 1,2 δις !

Η χρηματοδότηση θα αφορά εργασίες, εμπορικά κέντρα (Malls), χρηματοδότηση του ΦΠΑ έως και 10 χρόνια και η εγγύηση που θα δώσει στην τράπεζα θα είναι και  τα κέρδη που θα…… προέλθουν από την επένδυση!

Ο κ. Λάτσης δηλαδή παίρνει το έργο χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ και προσφέρει ως εγγύηση, όχι κάποια από τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία που είναι πάμπολλα, (αλλά φυσικά δεν τα ρισκάρει), αλλά και τα μελλοντικά κέρδη (?)  από το συγκεκριμένο έργο.

Αντιλαμβανόμαστε δηλαδή, ότι με τέτοιες προϋποθέσεις οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι επιχειρηματίας .

Οι Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί 3 φορές από τον Ελληνικό λαό, που  έχουν περιορίσει ασφυκτικά την ρευστότητα για μικρές επιχειρήσεις και στεγαστικά δάνεια, χαρίζουν τσάμπα χρήμα στον κ. Λάτση και μας τον παρουσιάζουν ως ευεργέτη.

Δηλαδή οι πτωχευμένες τράπεζες, που θέλουν να «σώσουν» πάλι διάφοροι (Στουρνάρας, Παπαδημητρίου κ.α ) ή με νέα ανακεφαλαιοποίηση ή από το αιματοβαμμένο πρωτογενές πλεόνασμα που συγκέντρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πάντα από το αίμα του Ελληνικού Λαού, έχουν να δώσουν δις στον κ. Λάτση!

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, η κυβέρνηση του έκανε άλλο ένα δώρο. To ΣτΕ έκρινε νόμιμο το εμπορικό κέντρο The Mall Athens, το οποίο είχε καταστεί αυθαίρετο αφότου η νομοθετική ρύθμιση και οι άδειες είχαν καταπέσει το 2014!!!!

Μετά την σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ και την υπογραφή του σχετικού ΠΔ, το μέχρι πρότινος αυθαίρετο Εμπορικό Κέντρο στο Μαρούσι θα καταστεί νόμιμο!

Η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί εμβληματική την επένδυση στο Ελληνικό, δίνει γη και ύδωρ για την υλοποίησή της ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις και ανεξάρτητα από την όποια αποτελεσματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι οι υπόλοιποι επενδυτές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον (Άραβες και Κινέζοι) έχουν αποσυρθεί.

Κατά τα άλλα ο υπουργός κ. Γεωργιάδης, ο οποίος καλεί τους πάντες να επενδύσουν στην Ελλάδα, διότι «όλα τα πουλάμε», εξαντλεί την αυστηρότητά του «για να σώσει την χώρα» σε βάρος των φτωχών δανειοληπτών και συνολικά των οικονομικά αδύναμων.

Μετά τις δηλώσεις του ότι «με 200 ευρώ μπορείς να ζήσεις στην Ελλάδα», επανήλθε για να υποστηρίξει τους πλειστηριασμούς, δηλώνοντας κυνικά ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ασύμφορη για την οικονομία»!!!!!!

Προετοιμάζουν προφανώς την κοινωνία για πλειστηριασμούς και εξώσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά από την 1η Μαΐου του 2020, μετά την κατάργηση  οποιασδήποτε προστατευτικής ρύθμισης για την πρώτη κατοικία, ακόμα και των δανειοληπτών που είχαν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και οι υποθέσεις τους (100.000), δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

Η μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης ήταν μία από τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι δανειστές, όταν ξεκίνησε το δήθεν πρόγραμμα «διάσωσης της χώρας». Προσπαθούν να το επιτύχουν και μέσω των μαζικών πλειστηριασμών.

Παράλληλα προωθούν την μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ολίγων, ενισχύοντας κεφαλαιοκράτες όπως ο Λάτσης, εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Όλα αυτά τα ονομάζουν ανάπτυξη, αποκρύπτοντας ότι η ανάπτυξη και τα κέρδη είναι για τους ελάχιστους και η φτωχοποίηση και η λεηλασία της περιουσίας  για τους πολλούς.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει με βάση το 3ο μνημόνιο επί ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται με μεγαλύτερη οξύτητα επί ΝΔ, που το προπαγανδίζει και ιδεολογικά, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό ότι τάχα η ανάπτυξη θα είναι για όλους.

Ο νόμος 4649/16-12-2019 ψηφίστηκε μόνο από την ΝΔ, αλλά ουσιαστικά στηρίχτηκε από όλα τα μνημονικά κόμματα, αφού το 3ο μνημόνιο επιβάλλει την ραγδαία μείωση των κόκκινων δανείων.

Άλλωστε οι δίκες των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών που διεξάγονται αυτό το διάστημα, αφορούν υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μνημονιακά κόμματα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές. Το προηγούμενο διάστημα κατήγγειλε τους πλειστηριασμούς η ΝΔ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι οι υποσχέσεις για ανάπτυξη και ευημερία, για όλους, είναι μια μεγάλη απάτη.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, το «έργο» δεν το έχουμε δει όλο, υπάρχει και συνέχεια.

Το θέμα είναι να το αντιληφθεί έγκαιρα ο ελληνικός λαός και να αγωνιστεί για να διασώσει το σπίτι του, τον μισθό του, την σύνταξή του, τον δημόσιο πλούτο, την ελευθερία του και συνολικά την αξιοπρέπειά του.

*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη Γραφείου Τύπου της ΛΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας