Πρωτοκαπετάνιε υποκλινόμαστε στη γενέθλια μνήμη σου και στο απελευθερωτικό όραμά σου

2809

Γενέθλια μέρα σήμερα (26/8/1905) για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον Άρη Βελουχιώτη, και ελάχιστοι στην «σκλαβωμένη» ξανά πατρίδα μας θυμούνται και τιμούν την μνήμη του.

Πρωτοκαπετάνιε, γεια σου εκεί που βρίσκεσαι και μας αγναντεύεις με ανάμεικτα αισθήματα συμπόνοιας και προσμονής.

Γεια σου και πάλι γεια σου αντρειωμένε, που ως μέγας προφήτης είδες το κακό που έρχεται και προσπάθησες να το προλάβεις, αντιπαλεύοντας Λίβανο, Καζέρτα και Βάρκιζα και έμεινες όρθιος και απροσκύνητος μέχρι τέλους, για να πέσεις σφαγιασμένος και διαμελισμένος από το χέρι προδοτών και γερμανοντυμένων αλλά και εγκαταλειμμένος από ανιστόρητους συντρόφους.

Τιμούμε καπετάνιε τη μνήμη σου.

Είσαι κάτι πολύ παραπάνω από ένας αγωνιστής και ένας φλογερός πατριώτης.

Είσαι ένα μεγάλο άφθαρτο σύμβολο.

Ένα μεγάλο επίκαιρο σύμβολο και παράδειγμα που καλεί και σήμερα, στα πυκνά «μεταμνημονιακά σκοτάδια», ένα λαό που ψάχνει, κάτω από παραδομένους κυβερνώντες, εξωνημένα κατεστημένα και μύριους εξαγορασμένους υπαλλήλους τους, να βρει φως, ελπίδα, κουράγιο και δύναμη για να βγει στο προσκήνιο και να αντιπαραταχθεί σε  δυνάστες, τυράννους, ψεύτες και πουλημένους, σε άνομες και υποταγμένες εξουσίες.

Τιμή και δόξα στον αθάνατο πρωτοκαπετάνιο των ελληνικών βουνών.

Τιμή και δόξα σε όσους του έμειναν πιστοί μέχρι τον φρικτό διαμελισμό του, αψηφώντας γραφειοκρατίες και ανιστόρητες αποφάσεις.

Τιμή σε όσους ανώνυμους και επώνυμους κλίνουν σήμερα ανυπόκριτα το γόνυ τους στη μνήμη σου και ακόμα μεγαλύτερη τιμή σε όσους συνεχίζουν στους χαλεπούς καιρούς μας τον αγώνα σου για μια ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και βαθιά δημοκρατική Ελλάδα με το λαό της νοικοκύρη στον τόπο μας σε συνθήκες δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Καπετάνιε, το όραμά σου και η θυσία σου δεν θα πάνε χαμένες.

Σώπα, παρά τις δυσκολίες και τα βάσανα, έρχεται ο καιρός που θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες και τώρα τα χτυπήματά τους θα είναι χαρμόσυνα και νικηφόρα.

Κ.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας