Προσοχή! Μπάιντεν πιέζει Τουρκία αλλά όχι για τα δίκαια της Ελλάδας

605
δολοφονία

Πανηγυρίζουν στην Αθήνα για τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, με την οποία έκανε αναφορά στην γενοκτονία των Αρμενίων.

Η δήλωση είναι αναμφισβήτητα θετική, έστω κι αν έγινε πολύ καθυστερημένα και ως ιδιοτελές μέσο πίεσης, προκειμένου να ανακοπεί η προσέγγιση της Τουρκίας με τη Ρωσία, η οποία ενοχλεί σφόδρα τις ΗΠΑ.

Προσοχή όμως στις αυταπάτες!

Η δήλωση Μπάιντεν δεν έγινε για να στηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα, ούτε καν με έμμεσο τρόπο!

Η δήλωση Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε ως ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν, για να υποβαθμίσει τις σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και τελικά, μέσα από ένα πακέτο μέτρων πίεσης, να επανέλθει στο “μαντρότοιχο” του ΝΑΤΟ και του πιστού συμμάχου της υπερατλαντικής δύναμης.

Για τις ΗΠΑ, δυστυχώς, δεν καίγεται καρφάκι για τα δίκαια της Ελλάδας στο Αιγαίο, στην Δυτική Θράκη, στα ελληνικά νησιά, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, που απειλούνται από την Τουρκία. Γι’ αυτό άλλωστε οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει την παραμικρή σαφή δήλωση στήριξης των ελληνικών θέσεων και στην καλύτερη περίπτωση ακολουθούν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Και κάτι ακόμα που ίσως να μην είναι άμεσα ορατό: δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν οι ΗΠΑ, προκειμένου να ξαναβάλουν στο “μαντρί” την Τουρκία, είναι έτοιμες να προσφέρουν στην Τουρκία ειδικά ανταλλάγματα σε όφελος της “γαλάζιας πατρίδας” και σε βάρος της χώρας μας.

Όσο η Ελλάδα παραμένει “αγκιστρωμένο ψάρι” στην γερμανική Ευρώπη και στον αμερικανοατλαντισμό και ακολουθεί τυφλά τις εντολές των δυτικών κέντρων, τόσο θα είναι η χώρα μας που θα πληρώνει το “μάρμαρο” για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών και αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υ.Γ 1: Η αναφορά του Τζο Μπάιντεν στην γενοκτονία των Αρμενίων έχει και μια άλλη διάσταση: πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις εκλογές στην Αρμενία κι έχει στόχο να ενισχύσει στον εκλογικό του αγώνα τον δυτικόφιλο πρωθυπουργό αυτής της χώρας και υπεύθυνο για την ήττα των Αρμενίων στο Αρτσάχ, Νικόλ Πασινιάν, και βεβαίως να συμβάλει προκειμένου να βγει, αν είναι δυνατόν, η Αρμενία από την τροχιά της Ρωσίας, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή.

Υ.Γ 2: Τέλος, δεν πρέπει να αποκλείσουμε η αναφορά του Μπάιντεν στη γενοκτονία των Αρμενίων να προκαλέσει τυχοδιωκτικές αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες σε βάρος και της Ελλάδας. Προτίθενται οι ΗΠΑ να συνεισφέρουν εμπράκτως και να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας μας ή θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από την ενδεχόμενη αναταραχή ανεξαρτήτως των συνεπειών της;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας