Προκλητική δικαστική απόφαση: Αθώος ο Ρέστης και οι συνεργάτες του!

4409
δικαστική

Με μια απόφαση – πρόκληση προς το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε αθώους τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και τους 10 συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση της χορήγησης δανείων ύψους σχεδόν 61 εκατ. δολαρίων που έδωσε η τράπεζα FBB (συμφερόντων του εφοπλιστή) σε ναυτιλιακές εταιρείες. 

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση οι 11, ήταν αυτές της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την εισαγγελική εισήγηση και να τους αθωώνει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα επίδικα δάνεια χορηγήθηκαν με εμπράγματες εξασφαλίσεις και επιπλέον η έγκριση και εκταμίευσή τους δεν ήταν αυτή που επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι τα δάνεια είχαν δοθεί την τριετία 2009-2011 σε εταιρείες με έδρα κυρίως τα νησιά Μάρσαλ και τη Λιβερία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μέτοχός τους ήταν η ίδια η οικογένεια Ρέστη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας