Προβοκάτσια Ισραήλ ενόψει G-7: Χτύπησε βάση Ιρανών στη Δαμασκό. Διαψεύδει Χεζμπολάχ

882
ισραήλ

Βάση κοντά στη Δαμασκό κτύπησε η ισραηλινή Αεροπορία στην οποία σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων  βρίσκονταν ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό με στόχο να πραγματοποιήσει επίθεση κατά ισραηλινών πόλεων.  

«Ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης Soleimani ήταν ο εμπνευστής της σχεδιαζόμενης επίθεσης με drones.

Ιρανοί του σώματος Quds προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού μεταφέροντας drones και εκρηκτικά και από εκεί συνέχισαν μέχρι να φτάσουν σε βάση τους κοντά στη Δαμασκό, για να προετοιμάσουν την επίθεση στο Ισραήλ. Μια επίθεση που δεν έγινε ποτέ όμως, καθώς επιτεθήκαμε στη βάση αυτή», αναφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κατηγορεί ευθέως τον διοικητή των Ιρανών Επαναστατικών Φρουρών στρατηγό Qassem Soleimani ως τον ιθύνων νου για τη σχεδίαση επίθεσης στο έδαφός του.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Διαψεύδει το Ιράν  – Χεζμπολάχ: Τους καταρρίψαμε

Είναι άγνωστο πως πραγματοποιήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις, δηλαδή εάν αυτές εκδηλώθηκαν με UAV ή μαχητικά αεροσκάφη αλλά ο Στρατός του Λιβάνου ανέφερε σήμερα ότι ένα ισραηλινό, UAV κατέπεσε και ένα άλλο εξερράγη στο νότιο προάστιο Νταχίγε της Βηρυτού στις 02:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

«Ο στρατός έφτασε αμέσως και απέκλεισε την περιοχή όπου έπεσαν τα δύο drones», ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα το Λιβανέζικο, σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι από την έκρηξη ενός εκ των δύο ισραηλινών drones υπέστη υλικές ζημιές ένα κέντρο μέσων ενημέρωσης του κινήματος.

«Το πρώτο drone κατέπεσε χωρίς να προκαλέσει ζημιές, ενώ το δεύτερο, που έφερε εκρηκτικά, εξερράγη προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο κέντρο μέσων ενημέρωσης», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άφιφ εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, ενώ πρόσθεσε ότι ειδικοί εξετάζουν το πρώτο drone.

Από την πλευρά του ο στρατός του Ισραήλ επεσήμανε ότι δεν σχολιάζει ξένες αναφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας