Προβλήματα απ’την κακοκαιρία «Χιόνη»: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγορευτικό απόπλου

1109
καιρός

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Χιονίζει από νωρίς το πρωί σε Πεντέλη και Πάρνηθα

Μετά την πρόσκαιρη ύφεση το απόγευμα της Πέμπτης, η κακοκαιρία «Χιόνη» επανέρχεται σήμερα, δημιουργώντας νέα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, αλλά και των χιονοπτώσεων, του τσουχτερού κρύου και του άστατου καιρού σε όλη τη χώρα. Μάλιστα από νωρίς το πρωί χιονίζει στα ορεινά της Αττικής, στην Πάρνηθα, αλλά και στην Πεντέλη σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Το πρωί της Παρασκευής, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από χθες το βράδυ δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη. Κανονικά πάντως εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Παράλλληλα στην Αττική, η τροχαία ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί – λόγω χιονόπτωσης – η κυκλοφορία των οχημάτων:
-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο,
-στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Επίσης, απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα. Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ βροχές θα πέσουν από το μεσημέρι και έπειτα στη Θράκη και τα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 9, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1 έως 12, στα νότια ηπειρωτικά από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 9, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 11.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή πρόσκαιρη εξασθένηση το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στο ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά του νομού και την πόλη της Θεσσαλονίκης έως 5 μποφόρ το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας