Προβλέπεται “ντόμινο” αυξήσεων στις τιμές καυσίμων και στην Ελλάδα

787
ντόμινο

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Σαουδική Αραβία και τον Περσικό, όπως εκτιμάται, ότι θα πυροδοτήσει “ντόμινο” αυξήσεων στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και φυσικού αερίου διεθνώς, και φυσικά δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα.

Η ανησυχία για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ενισχύεται από την πάγια τακτική του ολιγοπωλιακού κυκλώματος διύλισης και εμπορίας στην Ελλάδα να σπεύδει να αυξήσει τις τιμές ακόμη και πριν πραγματοποιηθούν αυξήσεις διεθνώς. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν οι τιμές διεθνώς πέφτουν, καθώς τότε δεν διαπιστώνεται καμιά βιασύνη στη μείωση των τιμών και στην Ελλάδα.

Πιστεύεται πως με μια αύξηση στα 70 δολάρια ανά βαρέλι, οι τιμές της βενζίνης στη χώρα μας μπορούν να φτάσουν έως το 1,65 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στα νησιά, να αγγίξει τα 2 ευρώ. Ανάλογη αύξηση περιμένουν και στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται αυτή τη περίοδο λίγο πάνω από το 1 ευρώ (1,20 στα νησιά) και δεν αποκλείουν να ανέβει κατά περίπου 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλη Κιούση, “αν κάτσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο τότε η αύξηση (στη βενζίνη) μπορεί να είναι μεγάλη”. Εντούτοις, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση μόνο και μόνο λόγω της είδησης για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Όπως είπε, “δεν μπορεί επειδή υπάρχει η πληροφορία κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας