Πούτιν: Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία

3633
στρατιώτες

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εμπόδισαν μεγάλες απειλές για τη Ρωσία και βοήθησαν τους Σύρους να διατηρήσουν την κυριαρχία της χώρας τους, ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ρώσοι στρατιώτες κατέστρεψαν καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και απέτρεψαν μεγάλες απειλές για τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Κυριακή.

«Σήμερα, η ασφάλεια της Ρωσίας βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς οι αξιωματικοί μας και οι στρατιώτες συνεχώς και σταθερά εκπαιδεύονται σε νέο επίπεδο, ενισχύοντας τις στρατιωτικές τους ικανότητες κατά τη διάρκεια στρατηγικών ασκήσεων», δήλωσε ο κ. Πούτιν σε εκδήλωση για την Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, οι Ρώσοι στρατιώτες επιβεβαίωσαν τον υψηλό επαγγελματισμό τους και την αποτελεσματικότητά τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Συρία.

«Κατέστρεψαν μεγάλες και καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες, εμπόδισαν μεγάλες απειλές για τη χώρα μας σε μεγάλη απόσταση και βοήθησαν τους Σύρους να διατηρήσουν την κυριαρχία της χώρας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για τις υπηρεσίες τους.

Κρεμλίνο: Υπέρ της τετραμερούς για τη Συρία ο Πούτιν

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στηρίζει την ιδέα τετραμερούς συνόδου για τη Συρία με τους ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι προτίθεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Πούτιν υποστηρίζει τη διεξαγωγή συνόδου. Η σύνοδος, φυσικά, θα γίνει μόλις οι τέσσερις (σ.σ. ηγέτες) συμφωνήσουν για το πρόγραμμα» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται για τον ορισμό της ημερομηνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας