Βόλος: Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών, σήμερα στις 6 μ.μ.

1479
βόλος

Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE διοργανώνεται από συλλογικότητες, στον Βόλο, σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου στις 6 μ.μ., έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Τα προτάγματα του συλλαλητηρίου:

  • ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ

  • ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου

  • ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης

  • ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

Το συλλαλητήριο γίνεται, με φόντο και εν μέσω καραντίνας, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το οποίο στις 11 Μαΐου ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRF, που αποτελεί το μείγμα σκουπιδιών που θα δίνεται ως καύσιμο στη Lafarge.

«Αυτή η διαμαρτυρία και ο συνεχής αγώνας των πολιτών πρέπει να σταματήσει την καρκινογόνο καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και την πρόθεση του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 42 εκατομμυρίων ευρώ που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας σε μπάλες SRF και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία για καύση με το αστείο σύνθημα “Τα δικά μας σκουπίδια είναι καλύτερα”. Και επιτέλους οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν να γίνει οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι το οποίο απέφυγαν να κάνουν παρελθούσες και νυν δημοτικές αρχές για συγκεκριμένους λόγους», σημειώνει στο σχετικό της κάλεσμα, μια εκ των συλλογικοτήτων που καλεί στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ελευθερίας.

«Παλεύουμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν για εμάς. Παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις και σε όλες τις δράσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε… Θα είμαστε όλοι εκεί διότι διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Από τη μία πλευρά είναι πολίτες και η υγεία τους και από την άλλη όσοι έχουν συμφέρον οικονομικό ή πολιτικό και τάσσονται υπέρ της καύσης. Εσύ με ποιο μέρος θα ταχθείς;», αναφέρει επίσης.

Η πόλη του Βόλου και οι αγώνες των πολιτών, τόσο ενάντια στην καύση σκουπιδιών όσο και στις Σταγιάτες (ιδιωτικοποίηση νερού), αποτελούν δύο «ψηφίδες» του πανελλαδικού χάρτη όπου καταστρέφεται και ξεπουλιούνται το περιβάλλον και οι πόροι από την κυβέρνηση για τις ακόρεστες ορέξεις του κεφαλαίου (ανεμογεννήτριες σε Άγραφα και Τήνο, υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο κ.λπ.). Αέρα στα πανιά του κεφαλαίου δίνει ο νέος αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, που ήρθε για να παγιώσει την ασυδοσία του κεφαλαίου και να στρώσει το έδαφος για την καταστροφική του επέλαση ενάντια στον άνθρωπο, στη ζωή του και το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας