Πούτιν προς Δύση: “Μην επέμβετε-Θα πληρώσετε όσο ποτέ στην ιστορία”

883

Ευθεία απειλή προς ΗΠΑ

«Έχουν παρθεί αποφάσεις»

Ευθεία απειλή προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν να μην επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία καθώς «θα αντιμετωπίσουν συνέπειες τις οποίες δεν αντιμετώπισαν ποτέ στην Ιστορία, έχουν παρθεί όλες οι σχετικές αποφάσεις, ελπίζω να με ακούτε».

Με άλλα λόγια η ρωσική ηγεσία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μέχρι τέλους…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ομιλία του προς τους Ρώσους, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς.

«Οι συνθήκες απαιτούν από εμάς να λάβουμε αποφασιστική και άμεση δράση. Οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας.

Από την άποψη αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 51, Μέρος 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και κατ’ εφαρμογή των συνθηκών φιλίας και αμοιβαίας βοήθειας με το DPR και το LPR που επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, αποφάσισα να διεξαχθεί μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση », είπε.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι τα σχέδια της Ρωσίας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, αλλά η Μόσχα θα αγωνιστεί για την αποστρατικοποίησή της όπως αναφέρει το defencenet.ru.

«Ο στόχος της (ρωσικές ειδικές επιχειρήσεις) είναι να προστατεύσει ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση, γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια, και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να αποστρατικοποιήσουμε και να αποναζοποιήσουμε την Ουκρανία, καθώς και να προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη όσους διέπραξαν πολλά αιματηρά εγκλήματα κατά ειρηνικών κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων πολιτών της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι συγκρούσεις μεταξύ της Ρωσίας και των εθνικιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που αργά ή γρήγορα θα πάνε στην Κριμαία με πόλεμο, είναι αναπόφευκτες.

«Είναι μόνο θέμα χρόνου. Ετοιμάζονται, περιμένουν την κατάλληλη ώρα. Τώρα ισχυρίζονται επίσης ότι κατέχουν πυρηνικά όπλα. Δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν αυτό », είπε.

Η Ρωσία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, να αναπτύσσεται, να υπάρχει με μια συνεχή απειλή που προέρχεται από την Ουκρανία, τόνισε ο αρχηγός του κράτους, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη της Ουκρανίας από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι απαράδεκτη.

Η ελευθερία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Ρωσίας και όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών, θα πρέπει να απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα, είπε ο Πούτιν.

«Η ελευθερία επιλογής για όλους να καθορίσουν ανεξάρτητα το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Και θεωρούμε σημαντικό ότι αυτό το δικαίωμα, το δικαίωμα της επιλογής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους τους λαούς που ζουν στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας. Όποιος το θέλει », πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι ούτε κατά τη δημιουργία της ΕΣΣΔ, ούτε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κανείς δεν ρώτησε ποτέ τους ανθρώπους που ζουν σε ορισμένες περιοχές που αποτελούν μέρος της σύγχρονης Ουκρανίας πώς θέλουν οι ίδιοι να οργανώσουν τη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί θα εκπληρώσουν με θάρρος το καθήκον τους και ότι η εκτελεστική εξουσία θα λειτουργήσει ομαλά και αποτελεσματικά.

«Αγαπητοί συμπατριώτες, είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αφοσιωμένοι στη χώρα τους θα εκπληρώσουν επαγγελματικά και με θάρρος το καθήκον τους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης θα ενεργήσουν με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο », είπε στην ομιλία του.

Η ευθύνη για την αιματοχυσία, είπε ο αρχηγός του κράτους, θα βαρύνει τη συνείδηση ​​του κυβερνώντος καθεστώτος στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν απευθύνθηκε και στον ουκρανικό στρατό, σημειώνοντας ότι ορκίστηκαν πίστη στον λαό και όχι στην αντιλαϊκή χούντα που ληστεύει την Ουκρανία.

«Αγαπητοί σύντροφοι! Οι πατέρες, οι παππούδες και οι προπάππους σας δεν πολέμησαν τους Ναζί, υπερασπιζόμενοι την κοινή μας Πατρίδα, έτσι ώστε οι σημερινοί νεοναζί να καταλάβουν την εξουσία στην Ουκρανία », είπε.

Ο Πρόεδρος κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει εγκληματικές εντολές, να καταθέσει αμέσως τα όπλα και να πάει σπίτι του. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι όλοι οι στρατιωτικοί του ουκρανικού στρατού που εκπληρώνουν αυτή την απαίτηση θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία σέβεται και θα σεβαστεί την κυριαρχία των χωρών της ΚΑΚ. «Σεβόμαστε και θα συμπεριφερόμαστε επίσης σε όλες τις νεοσύστατες χώρες στον μετασοβιετικό χώρο. Σεβαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε την κυριαρχία τους. Και ένα παράδειγμα αυτού είναι η βοήθεια που παρείχαμε στο Καζακστάν, το οποίο αντιμετώπισε τραγικά γεγονότα, με αμφισβήτηση του κράτους και της ακεραιότητάς του» , πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ΝΑΤΟ, ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι η Συμμαχία πλησιάζει κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Η Μόσχα, είπε, προσπαθεί εδώ και 30 χρόνια να διαπραγματευτεί τη μη επέκταση του μπλοκ προς τα ανατολικά και έχει αντιμετωπίσει δόλο, πίεση και εκβιασμό.

«Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά (επέκταση του ΝΑΤΟ. — Εκδ.); Από πού πηγάζει αυτός ο αυθάδης τρόπος ομιλίας από τη θέση της δικής του αποκλειστικότητας, του αλάθητου, της ανοχής; Από πού πηγάζει η περιφρονητική, περιφρονητική στάση απέναντι στα συμφέροντά μας και στα απολύτως θεμιτά αιτήματά μας;». ρώτησε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα είναι ξεκάθαρα και προφανή – αυτό ήταν απόδειξη της αποδυνάμωσης της ΕΣΣΔ.

«Η Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του ’80 του περασμένου αιώνα αποδυναμώθηκε και στη συνέχεια κατέρρευσε εντελώς. Όλη η εξέλιξη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τότε είναι ένα καλό μάθημα για εμάς σήμερα. Έδειξε πειστικά ότι η παράλυση της εξουσίας, της θέλησης είναι το πρώτο βήμα προς την πλήρη υποβάθμιση της θέλησης και τη λήθη », είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειαζόταν μόνο να χαθεί η αυτοπεποίθηση – «και αυτό είναι». «Η ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο έχει ανατραπεί. Αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι οι προηγούμενες συνθήκες και συμφωνίες δεν ισχύουν πλέον» , πρόσθεσε.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων, όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, είπε ο Πούτιν. «Ελπίζω ότι θα ακουστώ», είπε ο πρόεδρος.

Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, που είναι στο πλευρό της Ρωσίας, είπε ο πρόεδρος.

«Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, η ευημερία, η ίδια η ύπαρξη ολόκληρων κρατών και λαών, η επιτυχία και η βιωσιμότητά τους πηγάζουν πάντα από ένα ισχυρό ριζικό σύστημα, την κουλτούρα των αξιών τους, την εμπειρία των προγόνων τους », εξήγησε.

«Και, φυσικά, εξαρτάται άμεσα από την ικανότητα γρήγορης προσαρμογής σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ζωή, από τη συνοχή της κοινωνίας, την ετοιμότητά της να εδραιωθεί, να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις μαζί για να προχωρήσει.

Πάντα χρειάζεται δύναμη.

Πάντα, αλλά η δύναμη μπορεί να είναι διαφορετικής ποιότητας.

Η πολιτική της αυτοκρατορίας του ψεύδους, για την οποία μίλησα στην αρχή της ομιλίας μου, βασίζεται κυρίως στην ωμή, ευθεία βία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λέμε – η δύναμη είναι εκεί, το μυαλό δεν χρειάζεται.

Και εσείς και εγώ γνωρίζουμε ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, που είναι με το μέρος μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Πούτιν είπε ότι υπολογίζει στην παγιωμένη υποστήριξη του κοινοβουλίου και των Ρώσων σε σχέση με την έναρξη της επιχείρησης στο Ντονμπάς.

«Τελικά, όπως πάντα στην ιστορία, η μοίρα της Ρωσίας βρίσκεται στα αξιόπιστα χέρια των πολυεθνικών μας ανθρώπων.

Και αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα εφαρμοστούν, οι στόχοι που τέθηκαν θα επιτευχθούν και η ασφάλεια της πατρίδας μας θα εγγυηθεί αξιόπιστα.

Πιστεύω στη στήριξή σας, σε αυτή την ακατανίκητη δύναμη που μας δίνει η αγάπη μας για την Πατρίδα », είπε στην ομιλία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας