Πούτιν: Πολιτικοί οι λόγοι αποκλεισμού της Ρωσίας από αθλητικές διοργανώσεις

1006
πούτιν
Θα κάνουμε έφεση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), μετά την απόφαση να αποκλειστεί η Ρωσία από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε για πολιτικούς λόγους και τόνισε ότι η Ρωσία πρόκειται να ασκήσει έφεση. Με την απόφαση της WADA, η Ρωσία δεν μπορεί να μετάσχει στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2020, ούτε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2022 και το Μουντιάλ της ίδιας χρονιάς. Αθλητές μπορούν μεμονωμένα να μετάσχουν, ως ανεξάρτητοι, μόνο αν τους δοθεί η σχετική άδεια από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας αποφασίστηκε εξαιτίας της αλλοίωσης των στοιχείων που έδωσε το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας.

Ο Πούτιν επικαλέστηκε το ρωμαϊκό δίκαιο

«Έχουμε κάθε λόγο για να κάνουμε έφεση», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνεί με τη συλλογική τιμωρία. «Το βασικό κατά την άποψή μου είναι ότι η όποια τιμωρία– από την εποχή του ρωμαϊκού δίκαιου- πρέπει να είναι ατομική. Και να βασίζεται στο τι έκανε αυτό το άτομο. Η τιμωρία δεν μπορεί να είναι συλλογική και να επηρεάζει ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με συγκεκριμένες παραβάσεις. Πιστεύω ότι και στη WADA το καταλαβαίνουν αυτό», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αν κάποιοι από αυτούς παίρνουν αποφάσεις για συλλογική τιμωρία, τότε μου φαίνεται ότι δεν το κάνουμε επειδή νοιάζονται για τον καθαρό αθλητισμό, αλλά πίσω από αυτό υπάρχουν κυρίως πολιτικές σκέψεις που δεν έχουν καμία σχέση με το συμφέρον του αθλητισμού και το ολυμπιακό κίνημα», υπογράμμισε ο Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας