Ποτέ την Κυριακή! 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, Κυριακή 17/12

1599
πανελλαδική
Συγκέντρωση στις 12:00 στο McArthurGlen, Σπάτα, (δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο).

Με απόφαση της Διοίκησης της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) προκηρύχθηκε Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.
Οι εμποροϋπάλληλοι, για μια ακόμα χρονιά, καλούνται να εργαστούν για πάνω από 30-40 συνεχόμενες ημέρες, οι περισσότεροι χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση, χωρίς καν πρόσθετη αμοιβή 75% για τις Κυριακές τους.
Δεν φθάνει μόνο ότι θα εργαστούν τις 3 τελευταίες συνεχόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου μετά από την μνημονιακή νομοθεσία του 2013, την οποία η σημερινή νεομνημονιακή Κυβέρνηση έχει αφήσει άθικτη, αλλά οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του ΣΕΛΠΕ, τα εκπτωτικά χωριά, τα εμπορικά κέντρα (malls), τα διάφορα Factory Outlets, επιδιώκουν ξεδιάντροπα να ανοίξουν στις 26/12, στις 2/1, αλλά και ανήμερα των Θεοφανείων (6/1).
Η ΟΙΥΕ στην απεργιακή ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μετά από άμεση παρέμβαση της ΟΙΥΕ και σε συντονισμό με το ΕΚΑ, αποτρέψαμε το άνοιγμα των καταστημάτων την Αργία της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12), όπου το Υπουργείο Εργασίας την κήρυξε ως ημέρα υποχρεωτικής Αργίας.
Αυτή είναι μια σημαντική νίκη των εργαζομένων και των συνδικάτων, η οποία αποδεικνύει ότι, ο συνεχής και επίμονος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 συνεχίζουμε.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:
·    Την υπεράσπιση των Κυριακών μας.
·    Την υπεράσπιση των Αργιών μας.
·    Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τις ακραίες ευελιξίες των εργοδοτών.
·    Την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στον ελεύθερο και προσωπικό χρόνο ξεκούρασης.
Η κεντρική Απεργιακή δράση της ΟΙΥΕ και των σωματείων μας θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση και πορεία στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, Σπάτα, (δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο),την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 και ώρα 12.00.
(Σημειώνεται ότι, θα υπάρξει αναχώρηση λεωφορείου με απεργούς από τα γραφεία της ΟΙΥΕ – Ψαρών 2, Πλ. Καραϊσκάκη στις 11.00 π.μ.).»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας