Ποσοστά “Τσαουσέσκου” στους Ρομά Μενεμένης ο ΣΥΡΙΖΑ

5399
ρομά

Ποσοστό “Τσαουσέσκου” της τάξης του 63,5% εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Δενδροπόταμου του Δήμου Μενεμένης, εξαιτίας της ψήφου των Ρομά, σύμφωνα με στοιχεία των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ιδιαίτερα ενισχυμένα ήταν και γενικότερα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι Ρομά ψήφιζαν ανά την Ελλάδα.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτή η προτίμηση των Ρομά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με κάποια ειδική πολιτική για την αναβάθμιση της θέσης των Ρομά στην ελληνική κοινωνία και για να μπορέσει να καταπολεμηθεί μία απαράδεκτη αντίληψη που τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αλλά κυρίως με ένα δίχτυ πελατειακών σχέσεων.  Λέτε;

Όπως οι ίδιες κακές γλώσσες έλεγαν ότι η “ανέλπιστη” εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη είναι περισσότερο απόρροια παρέμβασης του Τουρκικού προξενείου παρά αποτέλεσμα μίας συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής στο νομό για την ανάπτυξή του και την βελτίωση της θέσης όλων των πολιτών της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών της Μουσουλμανικής μειονότητας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην διαθέτει σχεδιασμένες πολιτικές για την βελτίωση της θέσης και την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των μειονοτήτων στη χώρα και των πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες, αλλά εφάρμοσε  μία ιδιαίτερα επιτυχή τακτική απέναντί τους προς άγραν ψήφων και μόνο ψήφων, στις εκλογές και εγκατάλειψής τους την επόμενη.

Και μη χειρότερα…

 

Ζ.Ν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας