Ποροσένκο: Να στείλει πολεμικά το ΝΑΤΟ. Στήριξη από Ε.Ε. – ΔΝΤ

941
ποροσένκο

Την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στην Αζοφική Θάλασσα, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αποκαλύπτοντας, έτσι, τους σχεδιασμούς που βρίσκονται πίσω από την κρίση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις. Απευθύνθηκε, μάλιστα, συγκεκριμένα στη Γερμανία, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες από τα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη γερμανική κατοχή στη χώρα του. 

«Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο στενούς μας συμμάχους και ελπίζουμε ότι οι χώρες του NATO είναι πλέον διατεθειμένες να στείλουν πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να βοηθήσουν την Ουκρανία και για να εγγυηθούν την ασφάλεια», υπογράμμισε ο Ποροσένκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δεξιά γερμανική Bild. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θέλει τίποτε λιγότερο από το να καταλάβει την (Αζοφική) Θάλασσα. Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η ενότητα του δυτικού κόσμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Η Γερμανία πρέπει επίσης να διερωτηθεί: τι θα κάνει ο Πούτιν μετά αν δεν τον σταματήσουμε».

Ως προς την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε την Τετάρτη εξαιρετικά ανήσυχη, αν και προς το παρόν δεν σχεδιάζει την επιβολή νέων κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για την επιχείρηση εναντίον των ουκρανικών πολεμικών. Οι 28 –και της Ελλάδας συμπεριλαμβανόμενης– έδωσαν πλήρη κάλυψη στο νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου, ενώ χαρακτήρισαν «απαράδεκτη» τη «χρήση βίας από τη Ρωσία».

Στη στήριξη του Κιέβου σπεύδει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που αναμένεται σύντομα να εγκρίνει ένα νέο πακέτο δανεισμού της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας