Εκατοντάδες συλλήψεις εργατών στην Κωνσταντινούπολη

1376
συλλήψεις

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 600 εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο μήνα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων εργαζομένων που διαμαρτύρονταν τόσο για τις συνθήκες εργασίας και τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα όσο και για μη καταβολή των μισθών τους.

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στο δίκτυο Evrensel ότι τις τελευταίες δύο μέρες δύο συνάδελφοί του έπεσαν από την οροφή και ο ένας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

«Οι συνθήκες εργασίας μας είναι φρικτές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτή την εβδομάδα δύο λεωφορεία που μεταφέρουν εργάτες στα εργοτάξια συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άτομα.

Οι εργαζόμενοι παραπονιούνται ότι πρέπει να περιμένουν ώρες στη βροχή για να μεταφερθούν με τα λεωφορεία από και προς το εργοτάξιο ενώ οι κοιτώνες τους είναι γεμάτοι ψύλλους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλοί υποεργολάβοι που εργάζονται στο αεροδρόμιο έχουν πτωχεύσει λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρας κατά 40% φέτος και έχουν εγκαταλείψει το έργο χωρίς να πληρώνουν μισθούς.

«Οι εργαζόμενοι για τον κύριο εργολάβο πληρώνονται, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται για τους υποεργολάβους δεν μπορούν να πάρουν τους μισθούς τους», λένε.

«Δεν έχουμε καν την άδεια να πάμε στην τουαλέτα. Ούτε ψυγεία έχουμε. Κάνουμε ντους χρησιμοποιώντας νερό από λίμνες κοντά στο εργοτάξιο», καταγγέλλουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας