Πομπέο: Στοχεύουμε σε ειρηνική λύση με το Ιράν. Στροφή των ΗΠΑ;

956
πομπέο

Η Ουάσιγκτον ευνοεί μια «ειρηνική λύση» με το Ιράν διαβεβαίωσε σήμερα από το Άμπου Ντάμπι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μετά την πρόσφατη επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, για την οποία κατηγορεί την Τεχεράνη.

Ο Πομπέο συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν. Μετά τη συνάντησή τους, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για την υπάρξη «συναίνεσης» μεταξύ των χωρών του Κόλπου σχετικά με την ευθύνη που φέρει το Ιράν.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε έναν συνασπισμό ως μια πράξη διπλωματίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εκτοξεύει απειλές για πόλεμο και ότι θα δώσει μάχη εναντίον και του τελευταίου Αμερικανού. Βρισκόμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε έναν συνασπισμό που στοχεύει στην επίτευξη της ειρήνης και σε μια ειρηνική λύση» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας πως ελπίζει ότι το Ιράν βλέπει τα πράγματα «με τον ίδιο τρόπο».

Στη Σαουδική Αραβία, χθες, ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα «πραγματικό τεστ» για τη βούληση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ιράν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας