Πολιτικό κατεστημένο: Δύο λέξεις του προκαλούν πανικό και αλλεργία-Δραχμή και Ρωσία

1750
κατεστημένο

H Τουρκία συνήθως δεν λέει λόγια αλλά αυτό που λέει το εννοεί και το πράττει.

Μας το έχει αποδείξει με τραγικό τρόπο σε βάρος της χώρας μας.

Ε, λοιπόν,  η Τουρκία με βάση τους επίσημους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα θα κάνει έρευνες και θα “τρυπήσει” στην καρδιά της υφαλοκρηπίδας της Ρόδου και της Κρήτης.

Και θα το κάνει σύντομα και ίσως μέσα στον Ιούλιο.

Η Ελλάδα περιορίζεται, για ν’ αντιμετωπίσει αυτή την οδυνηρή κατάσταση, μόνο σε λόγια και ανούσια διπλωματικά διαβήματα που δεν έχουν φέρει και δεν μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Όπως το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μετατρέπει την κηδεμονία του από τους δυτικούς πάτρωνες του σε προπαγάνδα και σε οικτρές αυταπάτες.

Γιατί μόνο γελοία προπαγάνδα και άθλιες αυταπάτες είναι ότι μπορεί η γερμανική Ε.Ε και οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό μας, όταν η Τουρκία θα ενεργοποιεί το γεωτρύπανο στα 7 ν.μ νοτιοανατολικά της Κρήτης, εξευτελίζοντας κάθε ίχνος κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας μας.

Στο δίλημμα Ελλάδα ή Τουρκία, τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα συμφέρον να ταχθούν με την Ελλάδα, γιατί, τελικά, το συμφέρον είναι αυτό που κρίνει. Γι’ αυτό, ενώ στα λόγια θα μιλάνε “αγαπησιάρικα” για τη χώρα μας, στις κρίσιμες επιλογές θα παριστάνουν τους “επιτήδειους ουδέτερους” και στην πράξη θα συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοϋποστηρίξει την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα “προδοθεί” από την κατεστημένη πολιτική τάξη της χώρας και θα “ξεπουληθεί” από τους δήθεν συμμάχους της.

Μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει τον επερχόμενο ακρωτηριασμό και εξευτελισμό είναι, μαζί  με μια νέα αποφασιστική στάση και αποφασιστικό πνεύμα του ελληνικού λαού, μαζί με μια νέα οικονομική πολιτική ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης και μαζί με μια νέα αμυντική πολιτική, να κάνει στροφή στην εξωτερική της πολιτική.

Αυτό σημαίνει να προωθήσει συνεργασίες όσο το δυνατόν πιο στενές με χώρες και λαούς που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την Τουρκία ή έχουν, εν όλω ή εν μέρει, ανταγωνιστικά συμφέροντα με την Άγκυρα στην περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει εδώ και τώρα, χωρίς κατ’ ανάγκη να έρθει σε ρήξη με ευθύνη της με τη δυση,  να προωθήσει θετικά ένα νέο μπλοκ συνεργασιών στην περιοχή με τη Συρία, το Ιράν, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη του Χαφτάρ, δεν το συζητάμε με την Κύπρο και φυσικά τη Ρωσία.

Έλα, όμως, που υπάρχουν δύο λέξεις που όταν τις ακούει το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο παθαίνει πανικό και αλλεργία.

Αυτές οι δύο λέξεις είναι: η Δραχμή και η Ρωσία. Και αυτό διότι και οι δύο αυτές αλληλένδετες επιλογές είναι άκρως επωφελείς για την χώρα και αν συνδυαστούν με προοδευτικές στρατηγικές, τινάζουν στον αέρα τα βρώμικα, διαπλεκόμενα και εξαρτημένα συμφέροντα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας.

Για αυτό η Ελλάδα είναι καταδικασμένη με αυτό το πολιτικό κατεστημένο να πάει ως πρόβατον επί σφαγή. Θα το ανεχθούμε και αυτό; Θα ανεχθούμε να πουλήσουμε και εμείς ως πολίτες, για τα συμφέροντα μιας ξενόδουλης πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, την πατρίδα μας;

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας