Πολιτικός καζαμίας 2018

2644
επιλογές

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι είναι κομμουνιστής. Πληροφορίες πως αμέσως μετά τη δήλωση αυτή νεκραναστήθηκε ο Μάρξ ελέγχονται ως fake news, σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού.

Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας εγκαινιάζει αυτή τη φορά τη Μακαρία οδό. Τον συνοδεύει στα εγκαίνια ο κ. Ρούσκας, άρτι αφιχθείς από πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στο Περιστέρι.

Ο κ. Μάρδας ανακοινώνει ότι βρήκε το όνομα της ΠΔΓΜ: «Δακία». Διαμαρτύρονται οι ελαιοπαραγωγοί.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ευρισκόμενος στην οικία του υπουργός κ. Τσακαλώτος αισθάνεται έντονο πονόδοντο σε τραπεζίτη. Και τότε αναβοά κραυγάζων: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Η είδηση αιφνιδιάζει ακόμα και τους 53.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοινώνει ότι από τον Αύγουστο του 2018 και μετά θα απαγορευθεί η λέξη μνημόνια. Θα αντικατασταθεί από τη λέξη μνημόσυνα.

Σε συνέντευξη τύπου του υπουργού δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής ερωτώμενος αν η Κυβέρνηση έχει στόχο τη λαϊκή κατοικία, οργίζεται και βγαίνει στην κυριολεξία από τα ρούχα του.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Επιτέλους τα Σκόπια αποκτούν κοινά αποδεκτή ονομασία. Θα λέγονται, ύστερα από πρόταση του κ. Βορίδη, Βόρεια Μακεδονία. Ο κ. Καμμένος υποχωρεί από τη θέση του να μη συμπεριλαμβάνεται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία, λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι σε θέση να προστατεύσουν όοοολη τη Μακεδονία.

Πλήθος κόσμου αποθεώνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον κ. Πολάκη. Ενθουσιασμένοι οι πολίτες γεμίζουν τον ουρανό με γάζες, τις οποίες συλλέγουν οι συνεργάτες του υπουργού προς νοσοκομειακή χρήση.

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως δεν πρόκειται να απολυθεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος όταν γίνει Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Η Siemens μετά την εντυπωσιακή αυτή δήλωση του κάνει δώρο ένα φούρνο για ψήσιμο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Σε συνέντευξή του ο φιλόσοφος Αλαίν Μπαντιού αναφέρεται με δέος στην ιστορική φράση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα «άκουσον μεν,πάταξον δε». Ερωτηθείς για την ερμηνεία της φράσεως στέκεται στο δεύτερο σκέλος της και τονίζει: «Ασκεί την αυτοκριτική του ο πρωθυπουργός».

Το φετινό Πάσχα δίνει την ευκαιρία στον κ. Καμμένο να σπάσει όλα τα αυγά των Ελλήνων αξιωματικών, τους οποίους καλεί κοντά του, ως ένδειξη της αφοσίωσής του στον Ελληνικό Στρατό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μεταξύ άλλων καινοφανών, ο ευσεβής υπουργός σημειώνει: «Χωρίς αυγά δεν κάνεις ομελέτα, μέχρι σήμερα νήστευα».

Για το Πάσχα, ο υπουργός κ. Σπίρτζης μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη . Διαπιστώνει ότι απαιτούνται 99,99 ευρώ διόδια για τη διαδρομή και αναφωνεί. «Είναι πολύ λίγα, μπράβο στην Ελληνική Κυβέρνηση, μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα».

ΜΑΙΟΣ

Στη μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς τραυματίζονται τρεις αστυνομικοί στο πρόσωπο. Ο υπουργός Τόσκας αποδίδει τους τραυματισμούς σε επιθέσεις που δέχτηκαν από στελέχη της ΛΑΕ. Τα ΜΜΕ αναπαράγουν τα λεγόμενα του υπουργού. Το βίντεο όμως αποδεικνύει ότι προσπάθησαν να καπνίσουν φορώντας μάσκα με οξυγόνο…..

Η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη περιμένει και άλλο παιδί. Για να αποδειχθεί, όπως λέει και ο σοφολογιώτατος πρώην υπουργός, ότι ο μήνας έλκει το όνομά του από τη θεά Μαία.

Ο επίσκοπος Αμβρόσιος ερωτηθείς για την απόφαση της μετατροπής της λέξης μνημόνιο σε μνημόσυνο αρκέστηκε: «Μπράβο στον Τσίπρα. Τιμά την Ορθοδοξία. Το μνημόσυνον είναι ιερόν μυστήριον». Μυστήριο ε;

ΙΟΥΝΙΟΣ

Η σπουδαιότερη είδηση από τον Αθλητισμό. Πρόεδρος του ΠΑΟ αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Ενθουσιασμένος δηλώνει μετά την ανάληψη της Προεδρίας: «Ο ΠΑΟ θα μείνει για πάντα εκεί που ανήκει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Ο απολογισμός του τέλους της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων είναι: 4.000 νεκροί, 3.000.0000 βαριά τραυματίες, 2.500.0000 αγνοούμενοι, ίδρυση 30 νέων ψυχιατρικών συνεταιριστικών μονάδων (το κράτος δεν μπορεί να κάνει σπατάλες).

Ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς εκ νέου για το αν προτιμά ευρώ ή εθνικό νόμισμα απαντά και πάλι με πρωτότυπο και άκρως πικάντικο τρόπο: «Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω».

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοινώνει στον Ελληνικό λαό ότι στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 θα γίνουν εκλογές. Στη χώρα πλέον δεν θα ξανακουστεί η λέξη μνημόνια αποφαίνεται. Ο Ελληνικός λαός πρέπει, τουλάχιστον ως το 2060, να ελπίζει….

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης απαντώντας στη ανακοίνωση του πρωθυπουργού προβαίνει στην παρακάτω δήλωση: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι επαίσχυντη. Αλλά το κράτος έχει συνέχεια. Θα σεβαστούμε τους νόμους που ψηφίστηκαν. Μα θα ψηφίσουμε και άλλους».

Επιτέλους το Μέτωπο Ανατροπής είναι γεγονός. Συμμετέχουν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και άλλες δημοκρατικές και πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Ερωτώμενος για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στο Μέτωπο, ο κ. Κουτσούμπας περίκομψα απαντά: «Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μικρή η ειδησεογραφία των πρώτων ημερών του Αυγούστου. Τα μπάνια του λαού γίνονται στη μπανιέρα όσων έχουν ακόμα σπίτι. Οι προεκλογικές συνάξεις των μνημονιακών κομμάτων θυμίζουν ευτυχείς οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ο κ. Τσίπρας παίζει κουμκάν με τον κ. Φλαμπουράρη στην Αίγινα και, όταν κερδίζει, φωνάζει με αισιοδοξία «έγινα». Ο Κυριάκος τσακώνεται με τη Ντόρα στα Χανιά, μα περιέργως φιλιώνουν μετά από τηλεφώνημα του Χριστοφοράκου. Η Φώφη παίζει ρακέτες με το Βενιζέλο και ο Λαλιώτης εκδίδει το τελευταίο του βιβλίο αντιστροφής της λογικής, όπως το χαρακτηρίζει, «θείο βρέφος ή μωραίνει κύριος….».

Μετά τις 25 Αυγούστου αρχίζουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι δημοσκοπήσεις, τα ντιμπέιτ και όλα τα συναφή. Στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 58/% των ψήφων και το Μέτωπο Ανατροπής το 0,011%. Σε άλλη δημοσκόπηση, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Ανατροπής το 11%. Η εφημερίδα Αυγή σχολιάζει: Μα τι θέλετε επιτέλους; Να βγεί ο Μητσοτάκης;

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ακόμα και ο Καζαμίας αδυνατεί να κάνει προβλέψεις για τους μήνες αυτούς. Εύχεται και πιστεύει ότι η ΛΑΕ και το Μέτωπο Ανατροπής, όπως το πρόβλεψε, θα είναι στη Βουλή και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό.

Καλή και Ανατρεπτική Χρονιά

Ο Γιώργος Οικονόμου είναι μέλος του Συντονιστικού ΠΕ ΛΑΕ Νέας Σμύρνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας