Πολεμικό μήνυμα Πούτιν: Τεράστια συγκέντρωση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο

1149
Τεράστια συγκέντρωση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

Για πρώτη φορά η Ρωσία στέλνει πέντε υποβρύχια του Project 636.3 που μπορούν να χτυπήσουν 30 στόχους με πυραύλους Kalibr-PL

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, στέλνει μηνύματα κάνοντας αισθητή την παρουσία της με στρατιωτικές δυνάμεις στην Μεσόγειο,  θέλοντας να δείξει τα δόντια της προς κάθε κατεύθυνση.  Αυτήν την φορά το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, δηλώνει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχυμένο και όταν λέμε ενισχυμένο, εννοούμε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, φρεγάτες, κορβέτες, όλα προερχόμενα από τον ισχυρότατο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Εκτός από τα δύο ρωσικά υποβρύχια Rostov-on-Don και Stary Oskol, που προηγουμένως βρίσκονταν στη βάση του ρωσικού ναυτικού στο συριακό Tartus, έγινε γνωστό ότι τρία ακόμη υποβρύχια στάλθηκαν στη Συρία σύμφωνα με το Avia.pro

Σύμφωνα με την πηγή, αυτή τη στιγμή στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, εκτός από τα υποβρύχια “Rostov-on-Don” και “Stary Oskol”, υπάρχουν ήδη υποβρύχια όπως το “Volkhov”, “Krasnodar” και ” Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι . Όλα τα μη πυρηνικά υποβρύχια είναι οπλισμένα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Caliber.

Από αυτή την άποψη, η αύξηση της ομαδοποίησης του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα, σχετίζεται με τις προγραμματισμένες επιθέσεις στις δυνάμεις των τρομοκρατών, ειδικά αφού έγινε γνωστό νωρίτερα για τη μαζική υποχώρηση των μαχητών στο βόρειο τμήμα του Ιντλίμπ.

Μεταξύ άλλων, η ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen”, καθώς και το καταδιωκτικό “Vasily Bykov”, οπλισμένα με πυραύλους κρουζ “Caliber”, βρίσκονται επίσης στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μία “σημαντική επίδειξη σημαίας”, όπως λέει η διπλωματική ορολογία, ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος και μάλιστα γίνεται με μία επικύρωση της  αναγνωρισμένης από τη Ρωσία, κυριαρχίας της στην Μεσόγειο. 

Η Δύση μπορεί να αντιδράσει στις ενέργειές μας ενισχύοντας τη ναυτική της ομάδα”, δήλωσε ο ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομοέδοφ στην εφημερίδα VZGLYAD, σχολιάζοντας το μήνυμα, ότι η ομαδοποίηση μη πυρηνικών υποβρυχίων του έργου 636.3 του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα,  στέλνει πέντε μονάδες για πρώτη φορά.

«Διορθώνουμε το λάθος που κάναμε, όταν φύγαμε από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στην περιοχή αυτή, στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο πλανήτης συγκλίνει. Όντας στη Μεσόγειο Θάλασσα, μπορείτε να “κοιτάξετε” προς τα νότια, και προς τα βόρεια, και προς τα ανατολικά και προς τα δυτικά. Είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι βέλτιστες δυνάμεις μας εκεί και σε πολεμική ετοιμότητα», είναι πεπεισμένος ο πρώην διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομοέδοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Μεσόγειος Θάλασσα είναι μέρος για πολιτική κουζίνα” και τώρα είναι κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία που “μαγειρεύουν” εκεί και είναι επίσης “στο τραπέζι”.

“Επομένως, πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, σε αυτήν την περιοχή”, τόνισε

Η Δύση αναμένεται να αντιδράσει στις ενέργειές αυτές της Ρωσίας, ενισχύοντας την αντίστοιχη  ναυτική της ομάδα  με αεροπλανοφόρα και  υποβρύχια. Μπορεί επίσης να συγκεντρώσει δυνάμεις στην ακτή ή  να ενισχύσει τις αεροπορικές πτήσεις αεροσκαφών αναζήτησης. Με τη βοήθεια των περιπολικών αεροσκαφών βάσης, πιθανότατα θα ψάξει, για τα ρωσικά υποβρύχια  και θα παρακολουθήσει τη θέση τους.

Επί του παρόντος, η Μεσογειακή μοίρα της Ρωσίας διαθέτει πέντε υποβρύχια, φορείς πυραύλων κρουαζιέρας” Caliber -PL ” τρία από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας και δύο από τον Στόλο του Ειρηνικού.

Πρέπει να αναφερθεί ότι  δύο υποβρύχια, πραγματοποιούν μετάβαση μεταξύ του στόλου από τη Βαλτική στον στόλο του Ειρηνικού, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσουν στο πλαίσιο του Μόνιμου Επιχειρησιακού Σχηματισμού του Ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Μιλάμε για τα σκάφη “Petropavlovsk-Kamchatsky” και “Volkhov”,  που  μετά από επισκευές στη Ρωσία,  βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα και υπάγονται στον ίδιο τύπο υποβρυχίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Krasnodar”.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πέντε υποβρύχια του Project 636.3, μπορούν να χτυπήσουν 30 στόχους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Kalibr-PL.

Στρατηγική της Ρωσίας για την Ανατολική Μεσόγειο 

Η Ρωσία ακολουθεί μια στρατηγική αύξησης της επιτήρησης, της αναγνώρισης και της επιχειρησιακής ικανότητας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ρωσία υπήρξε ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες, του Πολέμου στην Συρία και έχει λόγο στις ισορροπίες στην περιοχή. Για παράδειγμα, ο Άσαντ διατήρησε την εξουσία λόγω της στρατιωτικής και πολιτικής παρέμβασης της Ρωσίας, υποστηρίζει το Ιράν, ενώ η παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή αποτελεί μέρος μιας εξίσωσης μεταξύ της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.

Καθώς οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ μειώνουν την παρέμβαση τους στην περιοχή, αυξάνεται η παρέμβαση της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, η Ρωσία συμμετέχει στενά σε δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά από μια μακρά διαδικασία ερευνών με σκοπό την διαχείριση των τιμών της ενέργειας.

Η Ρωσία, η οποία έχει παρουσία στην Αίγυπτο και το Λίβανο με εταιρείες φυσικού αερίου,  έχει την δυνατότητα έρευνας και γεώτρησης, σε μια μεγάλη λωρίδα κοντά στη Συρία ενώ ταυτόχρονα, συντηρεί στρατιωτικές βάσεις και  αεροδρόμια τα οποία έχει  εκσυγχρονίσει.

Ο στόχος της Ρωσίας μπορεί να συνοψιστεί, ως έλεγχος των νέων ενεργειακών διαδρομών, ενώ παραμένει κοντά στις νέες οικονομικές εταιρικές σχέσεις που αναπτύσσονται και ως εκ τούτου, γίνεται αποτελεσματικός παράγοντας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας