Πολεμικά πλοία στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ταϊβάν – Κίνα: «Την ίδια ημέρα θα εισβάλλουμε στο νησί»!

2592
ηπα

Τεταμένη η κατάσταση στην Ασία αυτή τη φορά όχι λόγω Βόρειας Κορέας αλλά εξαιτίας αναγγελίας του Ναυτικού των ΗΠΑ ότι σκάφη του πρόκειται να επισκεφθούν την Ταιβάν.
Η Κίνα με εξαιρετικά οργίλη ανακοίνωση δηλώνει ευθαρσώς ότι την ημέρα που αμερικανικά πολεμικά σκάφη βρεθούν στην Ταΐβάν την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει εισβολή στο νησιωτικό αυτό κράτος.
«Την ημέρα που σκάφος του αμερικανικού Ναυτικού καταπλεύσει στον λιμένα του Kaohsiung, την ίδια ημέρα ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα ενώσει την Ταΐβάν με την Κίνα μέσω της στρατιωτικής ισχύος» δήλωσε ο Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης Li Kexin από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.
Η αντίδραση αυτή από το Πεκίνο έρχεται ως απάντηση της νομοθετικής ρύθμισης από το αμερικανικό Κογκρέσο τοοποίο ενέκρινε νόμο σύμφωνα με τον οποίο από εδώ και στο εξής πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ θα μπορούν να επισκέπτονται την Ταιβάν όπως και αντίστοιχα πολεμικά σκάφη από την Ταιβάν τις ΗΠΑ.
Η Ταΐβάν θεωρείται από την Κίνα ότι ανήκει στην κυριαρχία της, παρά το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητο κράτος. Το νησί όμως παραμένει υπο τον έλεγχο της Δημοκρατίας της Κίνας όταν η ηγεσία της κατέφυγε εκεί μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου το 1949.
Το θέμα πάντως της διεθνούς αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Ταιβάν έχει αποτελέσει θέμα έντονης διπλωματικής διαμάχης χωρίς να έχει βρεθεί οριστική λύση μέχρι σήμερα.
Ο Li διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε επίσκεψη αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην Ταιβάν έρχεται σε παραβίαση του νόμου που ψήφισε η Κίνα το 2005 κατά της «απόσχισης», όπως την ονομάζει της Ταιβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας