«Πνίγηκε» ξανά η Μάνδρα. Εγκληματικές οι ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφέρειας

1526
μάνδρα

Τον τρόμο και τον πανικό έζησαν ξανά οι κάτοικοι της Μάνδρας, φέρνοντας στις μνήμες τους τις φονικές εικόνες από τις πλημμύρες του περσινού Νοέμβρη, όπου 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στην Μάνδρα Αττικής, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017», κατήγγειλαν κάτοικοι της πόλης και της περιοχής.

Η δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα. «Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει» σημείωσε. Ωστόσο ούτε ο δήμος Μάνδρας κατάφερε να προχωρήσει στην κατασκευή πεζοδρομίων και στον καθαρισμό των φρεατίων στους δρόμους που είχαν πλημμυρίσει τον περασμένο Νοέμβρη και την Τρίτη μετατράπηκαν πάλι σε ορμητικούς χειμάρρους.

Η έντονη βροχόπτωση την Τρίτη σε Μάνδρα και Μέγαρα, έφερε νέες καταστροφές. Η βροχή προκάλεσε πλημμύρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, κατεβάζοντας στην πόλη – όπου και εκβάλλει – όγκους νερού με φερτά και άλλα υλικά.

Από τη βροχόπτωση πλημμύρισαν πάλι οι οδοί Κοροπούλη και Ρόκα. Η πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 83 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Σε 10 περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει και να απομακρύνει κατοίκους από τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους.

Η Πυροσβεστική με 50 οχήματα και 120 άνδρες, πλέον της ΕΜΑΚ που διέθετε άλλους 70, είχε πραγματοποιήσει 30 διασώσεις, απαντλώντας ύδατα από 352 χώρους.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας από τον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθήνας – Κορίνθου στο 34ο χλμ., αλλά και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα όπου το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της βροχής, η οδός Κοροπούλη είχε μετατραπεί σε χείμαρρο με 1,5-2 μέτρα νερό και μπάζα. Ειδικά για τον συγκεκριμένο δρόμο είχαν πραγματοποιηθεί τρία δημοτικά συμβούλια με θέμα την κατασκευή πεζοδρομίων, αλλά δυστυχώς έμειναν στα χαρτιά και οι δρόμοι μετατράπηκαν και πάλι σε ποτάμια…

Με την πρώτη μεγάλη νεροποντή φάνηκε ότι  δεν υπήρξε καμία μέριμνα προκειμένου η περιοχή να μη ζήσει ξανά τον εφιάλτη του περασμένου Νοεμβρίου.

μάνδρα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας