Πλοία με εκατοντάδες ρωσικά άρματα πηγαίνουν Συρία, μετά ενίσχυση τουρκικού στρατού

8781
τουρκία

Ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει ενισχύσει πάρα πολύ σημαντικά τις στρατιωτικές δυνάμεις της στη Συρία, οι οποίες έχουν ανέλθει στον εκπληκτικό αριθμό των 30.0000 ανδρών. Στόχος της Τουρκίας είναι να επιβάλλει τον έλεγχο της στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος της Βορειοανατολικής Συρίας και ειδικά στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ με απώτερο στόχο την πληθυσμιακή αλλοίωση και προσάρτηση αυτών των εδαφών στην Τουρκία, όπως έκανε πριν δεκαετίες με τη Συριακή επαρχία της Αλεξανδρέττας.

Το ρωσικό γενικό επιτελείο με απόφασή του, την οποία υλοποιεί άμεσα, ενισχύει τις ρωσικές δυνάμεις αλλά και τον συριακό στρατό που μάχεται στη Συρία, μετά και την αύξηση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Βόρεια Συρία.

Η ενίσχυση εντοπίζεται σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC).

Αυτή τη βδομάδα το ρουμανικών συμφερόντων πλοίο Tapir Brian και το αποβατικό LST Saratov απέπλευσαν με πορεία προς το λιμάνι της Ταρτούς φορτωμένα με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα δείχνουν το ρωσικό αποβατικό πλοίο να διέρχεται από το Στενό του Βοσπόρου και να εισέρχεται στο Αιγαίο με κατεύθυνση το λιμάνι της Ταρτούς.

Όπως επισημάνθηκε, τα δύο πλοία μεταφέρουν συνολικά 150 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ που προορίζονται για το συριακό λιμάνι, με σκοπό  να παραδοθούν στην συνέχεια στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που “φουλάρουν” τις μηχανές τους κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Άλλα 100 άρματα και ΤΟΜΠ θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει μια πολύ εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία και αναμένεται ότι ο συριακός στρατός θα επαναλάβει τις επιθετικές επιχειρήσεις του τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς οι φιλότουρκοι μαχητές αρνήθηκαν να αποσυρθούν από όλες τις περιοχές που βρίσκονται νότια της εθνικής οδού Μ-4 με κατεύθυνση την Λατάκια.

Ο ξένος Τύπος εντωμεταξύ αναφέρει ότι μια νέα τουρκική φάλαγγα με σχεδόν 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, διέσχισε το συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου,περνώντας από τη συνοριακή περιοχή Kherbet Al-Juz στην βόρειο -δυτική ύπαιθρο του Idlib.

Καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να αποστέλλει μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην περιοχή, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων οι οποίες εισήλθαν στη “ζώνη απαγόρευσης ” από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα κατάπαυση του πυρός, αυξήθηκε στα 2.460 οπλικά συστήματα, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών.

Από τις 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές της οργάνωσης SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 5.865 τουρκικών φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, μεταφορικών μέσων, τεθωρακισμένων οχημάτων, και συστημάτων αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και στο Χαλέπι υπερέβη τους 10.300 στρατιώτες.

Επειδή στην στρατιωτική τακτική οι μετακινήσεις δυνάμεων και οι αναδιατάξεις στρατευμάτων προμηνύουν πολεμικές επιχειρήσεις, η σύγκρουση Άσαντ και Ερντογάν στην Ιντλίμπ είναι πλέον πιο πιθανή από ποτέ.

Στην περίπτωση αυτή αν επέμβει το ΝΑΤΟ, όπως έχει διαμηνύσει εμμέσως και ο γγ της συμμαχίας Γ. Στόλτεμπεργκ, τότε η αντίδραση της Ρωσίας μπορεί να είναι καταιγιστική παρά την πανδημία.

Βασική πηγή: pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας