« Πλειστηριασμοί: Στόχος είναι η αναδιανομή υπέρ των πλουσίων.»

2037
κόμματα

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι τάχα οι πλειστηριασμοί αφορούν μόνο μεγαλοφειλέτες και ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών προστατεύει την μεγάλη ακίνητη περιουσία, καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Ήδη η καθυστέρηση της δόσης οφείλεται στην εκτίμηση των δανειστών ότι δεν προχωράνε τόσο γρήγορα οι πλειστηριασμοί και ότι αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Επίσης από 1ης  Μαΐου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς το δημόσιο.
Τα νούμερα που ακούμε είναι τρομακτικά. Δεκατρείς με δεκαπέντε χιλιάδες πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του χρόνου, για κόκκινα δάνεια και από εκεί και πέρα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα χίλιες δημοσιεύσεις για πλειστηριασμούς την εβδομάδα, ούτως ώστε και σε περίπτωση που κάποιοι αναστέλλονται, ο αριθμός να είναι τόσο μεγάλος που να καλύπτει το ποσό που πρέπει να εισπραχθεί.
Ποιους αφορά όλη η διαδικασία; Μα τους οικονομικά αδύναμους και μόνο αυτούς.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και σε αυτόν τον τομέα, έχει ξεπεράσει σε ψεύδη οποιονδήποτε άλλο στο παρελθόν. Οι μεγαλοφειλέτες που ισχυριζόταν είναι οι μικροφειλέτες και μόνο. Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία.
Η ρύθμιση που ψηφίσανε για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για χρέη προς το δημόσιο άνω των 500 ευρώ, είναι για να πιεστούν οι μικροφειλέτες με την απειλή της εκποίησης οποιασδήποτε περιουσίας, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, ενώ οι μεγαλοφειλέτες (νομικά  και φυσικά πρόσωπα) να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Τα στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει και δημοσιεύσει η ΑΑΔΕ, το αποδεικνύουν πλήρως. Χιλιάδες εταιρείες οφείλουν από εκατομμύρια ευρώ έως και περίπου 9,5 δις (9.422.086.223 ευρώ). Είναι χαρακτηριστικά κάποια παραδείγματα νομικών προσώπων:
1) Η εταιρεία «Ακρόπολη χρηματιστηριακή» (Δεν έχουμε ξεχάσει το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου) η οποία οφείλει στο δημόσιο 9.422.086.223 (!!!) ευρώ
2)  Η «Ολυμπιακή αεροπορία» η οποία οφείλει στο δημόσιο 1.647.347.230 ευρώ συν 895.573.938 ευρώ για ΕΦΚΑ.
3) Ο «Δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη» που οφείλει 4.080.000 για χρέη προς το δημόσιο και 2.000.000 προς τον ΕΦΚΑ.
4) Το «Μέγαρο Μουσικής» οφείλει για ΕΦΚΑ 5.868.435 ευρώ.
Από τους μεγαλοφειλέτες φυσικά πρόσωπα βλέπουμε τεράστια ποσά τα οποία αρχίζουν από κάποια εκατομμύρια :
1) Α. Γεωργίου 61.431.872 ευρώ
2) Τ. Μητσάκος 54.123.976 ευρώ
Και καταλήγουν μέχρι ολόκληρα δισεκατομμύρια όπως η περίπτωση του Ν. Κασσιμάτη 1.356.795.549, 91 ευρώ, για χρέη προς το δημόσιο ή για χρέη προς τον ΕΦΚΑ όπως ο Ι. Ραφτόπουλος 117.170.587,21 ευρώ.
Τα ονόματα των νομικών και φυσικών προσώπων είναι χιλιάδες και αφορούν πάρα πολύ μεγάλα ποσά. Δεν μπορούν να εισπραχθούν;
Φυσικά και μπορούν! Σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, αλλά κυρίως υπάρχει πολιτική βούληση στο να μην εισπραχθούν. Παραδείγματος χάρη η «Ακρόπολη Χρηματιστηριακή» αποτέλεσε πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Είχε μετόχους και από ότι φαίνεται κανείς δεν ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη. «Ο Οργανισμός Λαμπράκη» είχε επίσης μετόχους. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση  του κ. Ψυχάρη ότι δανειζόταν  από τις τράπεζες με εγγύηση μόνο το όνομα του! Καμία ευθύνη δεν φέρει; Επίσης σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στο MEGA, ακόμα και τα έσοδα που εισπράττει λόγω διαφήμισης σήμερα, πηγαίνουν κατευθείαν στις τράπεζες και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
Για τον «Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής» είχαν γίνει ειδικές ρυθμίσεις, για να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας, λόγω οφειλών. Παρ’ όλα αυτά και σήμερα οφείλει προς τον ΕΦΚΑ 5.868.435, 72 ευρώ. Για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη; Δεν έχει έσοδα το Μέγαρο Μουσικής;
Γνωρίζουμε ότι οι εισφορές και για τους ασφαλισμένους μισθωτούς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιαίτερα μετά το νόμο Κατρούγκαλου, είναι τεράστιες. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μηχανικός με 1000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, καλείται να καταβάλλει 1135 ευρώ  συνολικά για τρέχουσες και αναδρομικές εισφορές.
Η κατεύθυνση είναι σαφής και από τους δανειστές και από τον κ. Πιτσιλή που είναι επικεφαλής της ΑΑΔΕ και συνοψίζεται στην φράση:
«Προτιμούμε να πάρουμε λίγα από πολλούς παρά πολλά από λίγους και έχοντες». Η κατεύθυνση είναι απολύτως ταξική και έχει στόχο ακόμα και τα ελάχιστα ευρώ που έχουν απομείνει, όχι μόνο στους πολίτες-οφειλέτες αλλά και στις οικογένειες τους. Άλλωστε ανάλογες κυνικές δηλώσεις, έχουν κάνει κατά καιρούς, πολλοί προκειμένου να δικαιολογήσουν την πολιτική τους.
Οι πλειστηριασμοί λοιπόν, αποτελούν την μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος και περιουσίας υπέρ των ολίγων. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα της άρχουσας τάξης αλλά μπορεί να αποτελέσουν και το έναυσμα και την αφορμή για μία νέα φάση μεγάλων πολιτικών αγώνων στην Ελλάδα.
Η ιδιοκατοίκηση και γενικότερα η μικρή ιδιοκτησία στον τόπο μας, με βάση και τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς, έχει κεντρικό ρόλο στη συνείδηση του λαού και στον σχεδιασμό των νοικοκυριών και όσοι προσπαθούν να την αμφισβητήσουν θα αντιμετωπίσουν σοβαρές αντιδράσεις.
Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας