Πιθανή βόμβα στην ΕΕ οι κάλπες στην Ιταλία

2823

Άμεση ανάγκη για αντιμνημονιακό μέτωπο στην Ελλάδα
Την ώρα που στην Αθήνα η εκλογολογία κυριαρχεί ανάμεσα στους κατεστημένους κύκλους, με τον Τσίπρα να διαψεύδει από το Άμπου Ντάμπι τα περί εκλογών, που ο ίδιος διέδιδε, την ίδια ώρα όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις κάλπες που έχουν στηθεί σήμερα για το Ιταλικό δημοψήφισμα αλλά και τις Αυστριακές εκλογές.
Στη χώρα μας ελάχιστοι, μάλλον, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα και την ιστορικότητα των στιγμών για τις ευρωπαϊκές αλλά και τις παγκόσμιες εξελίξεις.
Μια νίκη του ”ΟΧΙ” στο σημερινό Ιταλικό δημοψήφισμα, μετά και το Brexit, θα κλονίσει συθέμελα την ευρωζώνη, αν δεν σημάνει και την αρχή του γρήγορου τέλους της.
Και, όμως, σε τέτοιες κάτι παραπάνω από κρίσιμες ώρες, κάθε νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί παρά να γελάει μέχρι δακρύων για όλα αυτά τα εκτός τόπου και χρόνου που συμβαίνουν στην Αθήνα.
Από τη μία ο αξιοθρήνητος μνημονιακός πολιτικός κόσμος της χώρας μας βουλιάζει μέχρι το λαιμό στη έσχατη παρακμή και κατάπτωση, με την κυβέρνηση και όλες τις μνημονιακές δυνάμεις να ακολουθούν τυφλά τον καταστροφικό δρόμο της τρόικας και να δίνουν μεταξύ τους ανούσιο αγώνα μίσους και αλληλοεξόντωσης με έπαθλο την καρέκλα της εξουσίας.
Από την άλλη, όλες, πλην ”Λακεδαιμονίων”, οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου οχυρώνονται με αυταρέσκεια στην απόλυτη μοναδική αλήθεια τους, στην αυτοεπιβεβαίωση και αυτοπεριχαράκωση τους, ενώ, φανερά ή κρυφά, ανταγωνίζονται η μία με την άλλη και περίπου μέχρις εσχάτων για το προβάδισμα και την επικυριαρχία με έπαθλο ένα πουκάμισο αδειανό.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά από ένα πιθανό νικηφόρο ΟΧΙ στην Ιταλία, θα αποδειχθεί και θα καταστεί πιο φανερό ότι ο μόνος δρόμος που έχει η Ελλάδα είναι η άμεση και σχεδιασμένη, στη βάση προοδευτικού προγράμματος, έξοδος από την ευρωζώνη.
Όλα αυτά απαιτούν επειγόντως, θα έπρεπε να έχει γίνει χτες, ένα μεγάλο και πλατύτατο δημοκρατικό ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό μέτωπο, ικανό να ανταποκριθεί στην πρόκληση της δημοκρατικής ανατροπής στη χώρα.
Αυτό μπορεί να είναι το επείγον κάλεσμα το βράδυ αυτής της Κυριακής για τη χώρα.
Από εδώ και μπρος θα είναι πελώριες και  πολιτικά αυτοκτονικές, οι ευθύνες όσων δυνάμεων στον ριζοσπαστικό και δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο συνεχίζουν τη μοναχική, αυτάρκη και αυτάρεσκη αλλά αδιέξοδη αντιενωτική διαδρομή.
Το βράδυ της Κυριακής ίσως φέρει μια καινούργια πολύ διαφορετική Δευτέρα, που θα απαιτεί μια πολύ διαφορετική Ελλάδα και μια πολύ πιο διαφορετική νοοτροπία και ενωτική τακτική από όλες τις δυνάμεις του αριστερού, προοδευτικού δημοκρατικού αντιμνημονιακού χώρου.
Την Ελλάδα που θα πρέπει να πει πολύ δυνατά και αγωνιστικά ένα διπλό ΟΧΙ

  • ΟΧΙ στα μνημόνια, την ευρωζώνη και τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ
  • ΟΧΙ στην ξενοφοβία και τον φασισμό

N.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας