Καταδίκη αγωνιστών στις Σκουριές , επί ΣΥΡΙΖΑ!

1864
Σκουριές

H Δεκέμβρη 2016 θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των κατοίκων της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων, μετά από μια δίκη παρωδία, με μάρτυρες κυρίως αστυνομικούς, το δικαστήριο καταδίκασε 3 αγωνιστές του κινήματος κατά των μεταλλείων σε ένα χρόνο φυλάκιση με 3ετή αναστολή για τη συμμετοχή τους σε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία με την κατηγορία της αντίστασης. Δηλαδή, για τη συμμετοχή τους σε μια ειρηνική και παθητική μορφή διαμαρτυρίας.

Οι μάρτυρες κατηγορίας, όλοι οι αστυνομικοί, παραδέχτηκαν ότι δεν αναγνωρίζουν κανέναν κατηγορούμενο. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας έκαναν πανομοιότυπες καταθέσεις. Μόνο ένας αστυνομικός κατέθεσε ότι αναγνώρισε τον έναν εκ των τριών αγωνιστών, αλλά η μαρτυρία του ερχόταν σε αντίθεση με τη μαρτυρία του αστυνομικού που είχε συλλάβει τον ίδιο άνθρωπο.

Και με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των προηγούμενων ΠΑΣΟΚΝΔ, συνεχίζονται οι γνωστές πρακτικές της αστυνομίας, οι οποίες φορτώνουν τα κινήματα και τους αγωνιστές με κατηγορίες ή με χαλκευμένα στοιχεία. Πρόκειται για σύστημα που έχει στήσει η αστυνομία όπου πρώτα ασκεί βία και καταστολή και μετά γυρίζει στα γραφεία και κατασκευάζει ενόχους και κατηγορίες, δασκαλεύει τους ”μάρτυρες” που στέλνει για να οδηγεί σε καταδίκες.

Η σημερινή κυβέρνηση επιβραβεύει τις ακραίες δράσεις των μέσων καταστολής και επαινεί όσους καταφέρνουν περισσότερα χτυπήματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στους αγωνιστές και τα κινήματα.

Από αυτές τις στήλες, δίπλα σε ριζοσπαστικές πολιτικές οργανώσεις και φορείς, καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που έχει στηθεί στη Χαλκιδική από κυβέρνησηαστυνομία – δικαστήρια – ΜΜΕ, το οποίο, κατευθυνόμενο από την Eldorado επιχειρεί να στείλει μήνυμα εκβιασμού και εκφοβισμού σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Αλληλεγγύη για να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές, για να φύγει η Εldorado και να σταματήσει η καταστροφή της Χαλκιδικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας