Περσικός Κόλπος: Βυθίστηκε το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια κατά IRNA

1243
δεξαμενόπλοιο
Για «επίθεση» μιλούν οι νορβηγικές αρχές

Tο δεξαμενόπλοιο «Front Altair», του νορβηγικού ομίλου «Frontline», βυθίστηκε στον Κόλπο του Ομάν, μετέδωσε πριν από λίγο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 75.000 τόνους νάφθας.

Το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε «επίθεση» σήμερα το πρωί καθώς έπλεε ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράν, ενώ τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε αυτό, ανακοίνωσαν επίσης οι ναυτιλιακές αρχές της Νορβηγίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι κανένα μέλος του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε.

Πάντως εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι το «Front Altair» εξακολουθεί να πλέει στον κόλπο του Ομάν, διαψεύδοντας την πληροφορία του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων. «Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο και το σκάφος δεν έχει βυθιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος την πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.

Την ίδια ώρα η εταιρεία τεχνικής διαχείρισης του πλοίου «International Tanker Management» ανακοίνωσε ότι τα αίτια των εκρήξεων στο πλοίο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Επίθεση στην ίδια ζώνη είχε στόχο κι άλλο δεξαμενόπλοιο, το «Kokuka Courageous», σημείωσε η νορβηγική διεύθυνση ναυτιλιακών υποθέσεων στην ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, το IRNA είχε μεταδώσει ότι οι ιρανικές αρχές προσέφεραν βοήθεια σε «δύο ξένα δεξαμενόπλοια», το ένα με σημαία Παναμά, το άλλο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, έπειτα από ένα «ατύχημα» που προκάλεσε πυρκαγιά στα πλοία αυτά στη θάλασσα του Ομάν. «Σαράντα τέσσερις ναυτικοί διασώθηκαν από το νερό από μονάδα αρωγής του (ιρανικού) Πολεμικού Ναυτικού της επαρχίας Χορμοζγκάν (σ.σ.: νότιο Ιράν) και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μπαντάρ-ε Ζασκ», μεταδίδει το IRNA επικαλούμενο μια ενημερωμένη πηγή.

Σύμφωνα με το IRNA, το πρώτο ατύχημα συνέβη στις 8.50 (τοπική ώρα 7.50 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων από το Μπαντάρ-ε Ζασκ στο δεξαμενόπλοιο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ το οποίο μετέφερε φορτίο αιθανόλης που είχε φορτωθεί στο Κατάρ και προοριζόταν για την Ταϊβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας