Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηπείρου καταγγέλλουν: Όχι στη φιέστα Τσίπρα στα Γιάννενα

1825
ηπείρου

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της νεομνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα για το λεγόμενο “αναπτυξιακό συνέδριο” της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για την επανάληψη ανάλογων συνεδρίων που έγιναν στην Στερεά ,Θεσσαλία ,Κρήτη κ.λ.π. Πρόκειται για περιφερόμενα ¨αναπτυξιακά συνέδρια” της κυβέρνησης, όπου ο πρωθυπουργός μέσα από αυτά, εκτός από την εξαγγελία των έργων του ΕΣΠΑ που έχουν δρομολογηθεί ήδη και εκτελούνται, προσπαθεί να προσαρμόσει και να εφαρμόσει το μνημονιακό του πρόγραμμα σε επίπεδο Περιφερειών της Χώρας.

Ο Πρωθυπουργός, ήρθε στα Γιάννενα λίγο μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπου προσέφερε <<γη και ύδωρ>> στον Ντ. Τραμπ. Ο Αλ. Τσίπρας, έχοντας προσχωρήσει στην επικίνδυνη για τη χώρα αντίληψη ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει το κενό που περιστασιακά αφήνει η Τουρκία μετά την αντιπαλότητά της με τις ΗΠΑ και επιδιώκοντας τώρα να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία, προσφέρει τα πάντα στους αμερικανούς, καθιστώντας τη χώρα έναν απο τους πλέον πειθήνιους εταίρους τους στην περιοχή, αφού προηγουμένως, με τη δική του σειρά, έχει ολοκληρώσει τη μετατροπή της σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Αποδέχθηκε την αναβάθμισή της βάσης της Σούδας, όπως και του Αράξου, του Ακτίου κ.λ.π. και συντάσσεται πλέον ως “στρατηγικός εταίρος’’ με όλους ανεξαιρέτως τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τα Βαλκάνια, την Μ. Ανατολή και την Ευρώπη, σε πλήρη διάσταση με τις αναγκαίες προτεραιότητες για την χώρα μας.

Ικανοποιεί πλήρως τις οικονομικές και κυρίως ενεργειακές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Αποδεχόμενος ρόλο παρία για την Ελλάδα, πλήρως συνδεδεμένης στους αμυντικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Δύσης. ο Αλ. Τσίπρας επιζητεί την στήριξή τους στο πρόσωπό του στην εξουσία, προκειμένου να υπερφαλαγγίσει τα παραδοσιακά εξωτερικά στηρίγματα του Κυρ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Οι πολίτες της Ηπείρου και όλης της Δυτικής Ελλάδας με την βάση στο ¨Ακτιο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτή την πολιτική.

O πρωθυπουργός προσπαθεί να κάμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μνημονιακό του συνεταίρο μέσα από την εκστρατεία του στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Εκεί εντάσσεται και η παρουσία του στα Γιάννενα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ξεπουλούν την δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τους δρόμους και τις μεταφορές, τα τραίνα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας.

Ιδιαίτερα στους δρόμους ευνοώντας τους μεγαλοεργολάβους ολοκληρώνει τα έργα με υψηλά διόδια για τους μετακινούμενους.

Η Ιόνια οδός, η γέφυρα στο Ρίο και η Ολυμπία οδός ,κάνουν αβάστακτο το κόστος μετακίνησης και επιστροφής για του Ηπειρώτες προς την Αθήνα.

Το ίδιο ισχύει και με την Εγνατία και τις μετακινήσεις προς την Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα παραδίδει στα μεγαλοσυμφέροντα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων των Δήμων της Ηπείρου.

Μετά την Δυτική Μακεδονία, η ¨Ηπειρος παραδίδεται στα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που αναλαμβάνουν για δεκάδες χρόνια την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Με αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, εκλεκτού της ΝΔ και της περιφερειακής συμβούλου τότε ,,υπουργού κ. Γεροβασίλη, παραδόθηκε από πέρσι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Με σίγουρο κέρδος για την εταιρεία που το αναλαμβάνει και υψηλό κόστος για τους Δήμους και τους πολίτες της περιφέρειας της Ηπείρου.

Παράλληλα η κυβέρνηση με την στήριξη των κομμάτων του μνημονιακού τόξου της βουλής παραδίδει στα μονοπώλια με το μνημονιακό πλαίσιο της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο, Κρήτη.

Με την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι απολύτως σίγουρο ότι η περιφέρεια μας θα συνεχίσει τον κατήφορο και τον μαρασμό της.

Πιστεύουμε ότι η ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος ,η διαγραφή του δημόσιου χρέους της χώρας, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη και η ρήξη με τους δανειστές, την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταματήσει την βύθιση της οικονομίας και την καταστροφή των συμπολιτών μας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Γιολδάσης Βασίλης

Γκούντας Κώστας

Πάνης Χαράλαμπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας