Περίληψη ομιλίας Αλ. Αλαβάνου στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 1-1-4

2125
σφαγεία

Η πρωτοβουλία 1 – 1 – 4 διαπνέεται από την αρχή της «φιλοξενίας». Είναι ένας τόπος συνάντησης όσων – από όποιο σημείο του  ιδεολογικού  ορίζοντα  – έχουν την πίστη και το όραμα για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που οδηγεί σε μια περήφανη Ελλάδα, όπου ο λαός στης ζει με αξιοπρέπεια, δυνατότητα εργασίας και δημιουργίας.

Σε αυτό το εγχείρημα έχουν θέση όσες και όσοι δεν έχουν λεκιάσει τα χέρια και την ψυχή με τη ψήφιση των μνημονίων, είτε όλων είτε ενός από αυτά, όσες άλλες ευθύνες τυχόν κι αν έχουν – και ποιος από μας δεν έχει ευθύνες;. Κατά την γνώμη μου όλες και όλοι αυτοί έχουμε θέση σε αυτή την προσπάθεια, όπως λέει το κείμενο, «να ενώσουμε τις διάσπαρτες νησίδες σε ένα πανίσχυρο Αρχιπέλαγος».

Η πρωτοβουλία διαπνέεται από την «φιλοτιμία», με την έννοια της αποκατάστασης της τιμής, αξιοπρέπειας και αυτοπεποίθησης του «φιλότιμου» λαού μας. Όπως λέει το κείμενο, «μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας».

Η προσπάθειά μας διαπνέεται από την «φιλοπατρία», με την έννοια ότι ο τόπος μας μπορεί να σπάσει τις σημερινές αλυσίδες, μπορεί να βγει από το σύνδρομο κατωτερότητας, μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και, όπως γράφουμε, «εμπνεόμαστε από την ικανότητα του λαού μας όχι απλώς να επιβιώνει με αξιοπρέπεια σε ένα διεθνές περιβάλλον, αλλά να δημιουργεί επαναστατικές καινοτομίες στους πολιτικούς θεσμούς, την επιστήμη, τα γράμματα και την τέχνη – δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καταδικάσει σε λήθη την ιστορική μας μνήμη».

Η πρωτοβουλία διαπνέεται από την «φιλοδοξία», με τη θετική έννοια της τολμηρής επιδίωξης δύσκολων αλλά εφικτών στόχων.

Φιλοδοξία, η ενότητα μας να απαντήσει επιτέλους στο ερώτημα της πλειοψηφίας της κοινωνίας «τι να στηρίξουμε, όλοι ίδιοι είναι…»,  αποδεικνύοντας ότι αυτό το ερώτημα πλέον δεν υφίσταται και ότι πλέον έχει ανοίξει ένα παράθυρο στο εφιαλτικό τείχος του αδιεξόδου.

Φιλοδοξία, ότι την πρώτη μέρα μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης τελειώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε κοινωνικό και αναπτυξιακό ΦΠΑ, ευκαιρίες για απασχόληση.

Φιλοδοξία για επαναστατικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και Οικονομία, όπως καταλήγει το κείμενο των 1-1-4 για «ειρηνική επανάσταση και λυτρωτική απελευθέρωση».

2 Σχόλια

  1. Νομίζω οτι Φιλοδοξία της πρώτης ημέρας μιας εναλλακτικής διακυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και τών δανειακών συμβάσεων οι οποίες είναι ακυρες σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία της Βουλής.

    • και αμέσως μετά, η παραπομπή για Εσχάτη Προδοσία αυτών που με την ψηφο τους εγκαθίδρυσαν αυτό το παράνομο και αντισυνταγματικο καθεστώς αδρανοποιώντας τη δημοκρατία και παραδιδοντας την εθνικη κυριαρχία σε ξενες δυνάμεις.

      Πως αλλιώς χωρίς (α) την κατάργηση των μνημονιων και ταυτόχρονα (β) την παραπομπή των ενόχων στη δικαιοσυνη , θα μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα?
      Αν μιλάμε για / ή γίνει μονο το ένα από τα δύο, τότε σιγουρα έχει γίνει κάποιο υπόγειο deal.

      Να μην ξεχναμε ότι μέχρι τωρα μίλησαν στο παρελθόν με τη σκληρότερη γλώσσα για “κατάργηση” μνημονίων
      1) ο Σαμαράς και μετά ειπε mea culpa και
      2) ο Τσίπρας οποίος μετά είπε ότι αυταπατήθηκε

      Για να μη δουμε λοιπον σε αυτή τη λίστα κάποια στιγμή να υπάρχει και ο αριθμος 3, καλύτερα από την αρχή ξεκαθάρισμα τι θέλουμε να κάνουμε. Όσο δε βλέπω την ποινική δίωξη για Εσχατη Προδοσία εγώ δεν πείθομαι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας