ΠΕΝΕΝ:Καταδικάζουμε τη τραμπούκικη επίθεση εναντίον Προέδρου ΕΝΕΔΕΠ απ’τα τσιράκια της Cοsco

855
αιτήματα

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την θρασύτατη τραμπούκικη επίθεση που έγινε σε βάρος του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά ( ΕΝΕΔΕΠ) Μάρκου Μπεκρή.

Η επίθεση έγινε στις 14/8/2018, την ώρα που ο Πρόεδρος του Σωματείου μιλούσε στους εργαζόμενους καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Τη στιγμή εκείνη ο νέος επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής (D-Port) Βασίλης Παπαδόγγονας πλησίασε και χτύπησε πισώπλατα το συνδικαλιστή και του κατάφερε σοβαρό χτύπημα στον αυχένα.

Αργότερα στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι του προκάλεσε κάκωση στον αυχένα.

Πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση τρομοκρατίας που σημειώνεται σε μια περίοδο που στις προβλήτες 2 και 3 αναπτύσσονται σημαντικοί αγώνες για τα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων.

Η Cosco λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο-προβλήτες μέσω θυγατρικών και εργολαβικών εταιριών.

Η προσπάθεια Cosco και εργολάβων τόσο με τη συγκεκριμένη επίθεση όσο και με τη απόπειρα δημιουργίας εργοδοτικού-διασπαστικού  Σωματείου αποσκοπεί να ανακόψει τους αγώνες των εργαζομένων, να τσακίσει την αγωνιστική δράση και να επιβάλει μέσω των υποτακτικών της την διαιώνιση στο καθεστώς της εργασιακής γαλέρας.

Η  ΠΕΝΕΝ, το εργατικό και ταξικό κίνημα πρέπει να εκφράσει τη σθεναρή αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και στο Σωματείο τους, να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό τους για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το γκέτο την τρομοκρατία τις άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες που επιτρέπει να λειτουργεί η Cosco και οι εργολάβοι της.

Η Διοίκηση την ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας