Πειραιάς: Κινητοποίηση σήμερα κατά των καταστροφικών σχεδίων Κυβέρνησης – COSCO

892
πειραιάς

Σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο του Μεγάλου Λιμανιού πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, συγκέντρωση κατά των καταστροφικών σχεδίων κυβέρνησης – COSCO. Θα ακολουθήσει πορεία – διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία του κρατικών κινεζικών συμφερόντων ομίλου.

Το ΕΚ Πειραιά καλεί τα Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τοπικές κινήσεις, συλλογικότητες, φορείς και συλλόγους του Πειραιά και των άλλων δήμων να στηρίξουν μαζικά και αγωνιστικά με την συμμετοχή τους την συγκέντρωση – διαδήλωσή του, ενώ, όπως υπογραμμίζει, ο αγωνιστικός σχεδιασμός του θα έχει συνέχεια, διάρκεια, κλιμάκωση με πολύμορφους αγώνες.

Η αγωνιστική κινητοποίηση του ΕΚΠ πραγματοποιείται μετά τη θετική – επιτυχή έκβαση που είχε η δικαστική προσφυγή που έκανε μαζί με κατοίκους της πόλης στο ΣτΕ με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή των παράνομων βυθοκορήσεων της COSCO στην Πειραϊκή.

Το αντεργατικό – αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα της COSCO που συντελείται σε όλη την έκταση του λιμανιού με την συγκατάθεση του πολιτικού (κεντρικά και τοπικά) προσωπικού που υπέγραψε το Master Plan της Cosco δέχθηκε μια πρώτη ήττα.

Η αγωνιστική εμπλοκή και πρωτοβουλία του ΕΚΠ έχει ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει τις συνέπειες που παράγουν για την πόλη, τον λαό και τους εργαζόμενους τα σχέδια κυβέρνησης – COSCO αλλά και την ανάγκη οργάνωσης κοινής δράσης και συντονισμού όλων των τοπικών λαϊκών δυνάμεων και κατοίκων που αντιτίθενται στην μετατροπή του λιμανιού σε εργασιακό γκέτο με υπονομευμένα τα εργατικά δικαιώματα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την καταστροφή όλης της παράκτιας θαλάσσιας ζώνης και την δραματική επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Η πάλη του λαού του Πειραιά και των λαϊκών συνοικιών εισέρχεται σε μια νέα φάση που καθοριστικός παράγοντας για μια θετική εξέλιξη είναι η δική τους αγωνιστική συμμετοχή στο οργανωμένο μαζικό και συντονισμένο αγώνα για την ματαίωση του σχεδιασμού που υπάρχει στο Master Plan της COSCO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας