Παγίδα οι εύκολες προπαγανδιστικές υποσχέσεις Κοντονή για μη εκπλειστηριασμό ακινήτων αξίας έως 300.000 ευρώ

2546
κοντονής

Ως εύκολο προπαγανδιστικό “τρικ” και ως παγίδα χαρακτήριζαν κύκλοι του κινήματος κατά των πλειστηριασμών την υποτιθέμενη “συμφωνία” Κοντονή – Τραπεζών να μην εκπλειστηριάζονται κατά την πρώτη φάση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μάλλον μέχρι 31/12/17, ακίνητα κάθε μορφής φυσικών προσώπων αξίας έως 300.000 ευρώ.
Οι ίδιοι κύκλοι του κινήματος τόνιζαν ότι για την υποτιθέμενη αυτή συμφωνία δεν υφίσταται καμιά επίσημη και ιδιαίτερα νομική δέσμευση και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει για την σύναψη της καμία συνεννόηση ή έγκριση της τρόικα.
Το κυριότερο, όμως, όπως μας έλεγαν στελέχη του κινήματος είναι ότι κυβέρνηση και τραπεζίτες, με το προσωρινό τρικ των 300 χιλ., στήνουν παγίδα αποπροσανατολισμού, προκειμένου, όπως φαντάζονται και ελπίζουν, να εκτονώσουν τις κινηματικές αντιδράσεις και να χρυσώσουν το χάπι στους συμβολαιογράφους, προκειμένου να “περάσουν”, να “λειτουργήσουν” και να βάλουν σε μια σειρά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι κινδυνεύουν για κυβέρνηση και τρόικα να μείνουν στα χαρτιά και ύστερα, αφού οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμού προχωρήσουν και διαμορφωθεί ένα νέο καθεστώς, τότε να καταργήσουν κάθε περιορισμό και να ακολουθήσει το τσουνάμι των πλειστηριασμών εφ’ όλης της ύλης.
Το κίνημα, υπογράμμιζαν στελέχη του, δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα και θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις, κλιμακώνοντας νικηφόρα αγώνες και προσπάθειες, για την οριστική και αμετάκλητη ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πλήρη διαχρονική προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών.

Ν.Ζ

ΥΓ. Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η πρώτη και μόνη κατοικία πρέπει να προστατευτεί πλήρως, ανεξαρτήτως, σχεδόν, αξίας και δεν μπορεί να τίθεται ως όριο τα 300.000 ευρώ ούτε μπορεί να θεωρηθεί ακατάσχετο όριο για την εν γένει λαϊκή περιουσία μόνο τα 300 χιλ. ευρώ, ενώ, επίσης, δεν μπορεί να εξαιρούνται απ’ την όποια συζήτηση επαγγελματίες και μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας