Πέραμα: Κεντρικά η ΕΛΑΣ διέταξε να σταματήσει η καταδίωξη των Ρομά

695
Πέραμα: Κεντρικά η ΕΛΑΣ διέταξε

Ερωτήματα προκύπτουν από την εντολή που έδωσε το  κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στις ομάδες της ΔΙ.ΑΣ τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Πέραμα, καθώς όπως αναφέρεται είχε πει στους αστυνομικούς να σταματήσουν την καταδίωξη.

Και αυτό διότι σύμφωνα με το Mega  πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ υπήρχε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι τρεις Ρομά να διαφύγουν.

Μάλιστα εξετάζεται το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και να αφήσουν τους τρεις Ρομά να διαφύγουν και με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη, σενάριο που είναι και το επικρατέστερο.

Λίγο μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου Ρομά οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά. Μάλιστα όταν το κέντρο ρωτάει εάν υπάρχουν τραυματίες ο αστυνομικός που ακούγεται να μιλάει στον ασύρματο τονίζει ότι κανένας συνάδελφός του δεν έχει τραυματιστεί.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε  να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Υπενθυμίζεται πως η αιματηρή καταδίωξη ξεκίνησε από το Αιγάλεω και ολοκληρώθηκε στο Πέραμα με απολογισμό έναν νεκρό 20χρονο Ρομά – σεσημασμένος για κλοπές -, έναν 16χρονο Ρομά τραυματία καθώς και επτά τραυματίες αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έπεσαν 35 πυροβολισμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας