Πάνω από 1,5 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να γυρίσουν στη Συρία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

1147
σύροι
Η M. Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην χώρα τους, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου που είναι αρμόδιος για την Συρία, ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν επισκέφθηκαν την Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Κύριο θέμα των επισκέψεων αυτών ήταν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο Λαβρέντιεφ, η Ρωσία πρότεινε στην Τουρκία να εκπονήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας