Ο Schäuble επιμένει στην περικοπή συντάξεων και σε "μεταρρυθμίσεις" χωρίς μέτρα για το χρέος

1619
σόϊμπλε

Στην υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας ενέμεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, στο περιθώριο των εργασιών του Ecofin, στις Βρυξέλλες.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει περαιτέρω διορθώσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα για πολιτικούς λόγους» τόνισε, ενδεικτικά. «Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα αργότερα» έσπευσε να προσθέσει.
Όσον αφορά την τρέχουσα διαπραγμάτευση, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, δεν έχει επέλθει συμφωνία για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας.
Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι το μείζον ζήτημα για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις. «Το ζήτημα του χρέους έπεται» έσπευσε να προσθέσει.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, επεσήμανε πως «τις επόμενες ημέρες, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα και εκεί θα έχουν πολλή δουλειά».
Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και ότι «οι συζητήσεις θα αφορούν το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά».
Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη», καθώς «δεν βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση». «Η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας», εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας