ΔΝΤ: Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα

1940
περικοπή συντάξεων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο ακόμα για συμφωνία συμμετοχής στο Ελληνικό Πρόγραμμα και πιστεύει ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμα και σε συμφωνία σε άλλα σημαντικά θέματα που εγείρει προς την Αθήνα και τους άλλους δανειστές.
Το Ταμείο ανακοίνωσε την επιστροφή της αποστολής του υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mignatiou.com, οι θέσεις του ΔΝΤ δεν άλλαξαν ούτε στη σημερινή συνεδρίαση και αυτό κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν που παραβρέθηκε στο Eurogroup με την κ. Βελκουλέσκου.
Δεν συμμετείχε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Σε ανακοίνωση μετά το πέρας του Eurogroup, το ΔΝΤ αναφέρει τα εξής: “Χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Θεσμών σε βασικούς τομείς.
Σε αυτή τη βάση, έχουμε συμφωνήσει να στείλει την Αποστολή (στην Αθήνα). θα απαιτηθεί μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας staff agreement)κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής.
” “We welcome the Greek authorities progress to meet the requirements of the institutions in key areas. On that basis, we have agreed to send back the mission. More progress will be needed to bridge differences on other important issues, and it is too early to speculate about the prospect for reaching staff level agreement during this mission.”
Κρίσιμη είναι πλέον η συνάντηση που θα έχει η Κρ. Λαγκάρντ με την Αγκ. Μέρκελ την Τετάρτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας