Ο Melenchon σε μεγάλη διαδήλωση κατά της ”Χρυσής Αυγής” στο Στρασβούργο

1352
Μελανσόν
Όχι στην παρουσία της Χρυσής Αυγής είπαν και οι Έλληνες του Στρασβούργου με πανό: «Oι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται»

 

«Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των λαών» ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης που διοργάνωσε η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Melenchon στο Στρασβούργο σήμερα κατά του Νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, αλλά και κατά την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο «Αρκαδία», χώρο συνάντησης της Ακροδεξιάς στο Στρασβούργο. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής παρευρέθηκαν στην διαδήλωση Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».

«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, αυτό το ελληνικό κόμμα που έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και ασύλου των Collomb, Υπουργό Εσωτερικών, και Macron, Πρόεδρο της Γαλλίας, ψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση. Για να εγκριθεί, πρέπει επίσης να ψηφισθεί τον Ιούνιο από τη Γερουσία.

Το βασικό επιχείρημα κατά του νέου νόμου είναι ότι η επιθυμία της κυβέρνησης για αποτελεσματικότητα κινδυνεύει να καταστρέψει τις συνθήκες υποδοχής των μεταναστών/προσφύγων, να επιβάλλει επαναπατρισμούς πριν εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου, εμποδίζοντας στη πράξη το σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας