Ο ESM εναντίον ΔΝΤ: Διαχειρίσιμο το χρέος αν…

1663
esm

Ο ESM στρέφεται ευθέως κατά του ΔΝΤ ισχυριζόμενος ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο υπό την αίρεση της εφαρμογής των προβλεπόμενων “μεταρρυθμίσεων“, δηλ. με προϋπόθεση την εξαθλίωση όλου του ελληνικού λαού. Διαχειρίσιμο, λοιπόν, το χρέος κατά ESM με ταυτόχρονη διαχείριση της εξόντωσης του λαού στη χώρας μας.
«Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο, αν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν πλήρως», απαντά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), μετά τη διαρροή της έκθεσης του ΔΝΤ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος «κινδυνολογίας» γύρω από το ελληνικό χρέος.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ESM, επισημαίνει ότι λόγω της συζήτησης που έχει γίνει σχετικά με το ελληνικό χρέος, μετά τη διαρροή της έκθεσης του ΔΝΤ, ο ESM δίνει στη δημοσιότητα τις εξής γενικές παρατηρήσεις για το χρέος της Ελλάδας:
«Πιστεύουμε ότι το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο, αν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν πλήρως, χάρη στους εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους δανεισμού από τον ESM μακροπρόθεσμα, αλλά και στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνσή του, τα οποία υιοθετήθηκαν πρόσφατα».
«Η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι συμφώνησαν σε μια φιλόδοξη δημοσιονομική πορεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η οποία είναι αξιόπιστη και στηρίζεται από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων».
«Το περασμένο έτος, η δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο».
«Η Ευρώπη έχει ξεκάθαρα δεσμευτεί να στηρίξει την Ελλάδα με επιπλέον ελάφρυνση χρέους, μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα είναι αναγκαίο και ότι η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει όλες τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις του προγράμματος».
«Ως εκ τούτου, δεν βλέπουμε κανένα λόγο για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση της κατάστασης του χρέους στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας