Ο Χουντής και ο Ντάλτον Τράμπο

2159
παρέες
Ακούγοντας το πρωί την εκπομπή του Γ. Αυτιά ξαφνιάστηκα από την «βόμβα» που άφησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που μάλιστα δεν την ήξερε ούτε ο δαιμόνιος Γ. Αυτιάς  που δεν αφήνει κατά τα άλλα ούτε καρφίτσα να πέσει στο πάτωμα.
Χωρίς να το θέλω το μυαλό μου γύρισε πίσω στην όντως ηρωική αμερικανική ιστορία.
Μετά την  λήξη του Β΄παγκοσμίου πολέμου η αντικομμουνιστική υστερία είχε κατακλύσει την Αμερική.
Κυρίως  τα θύματα ήταν  άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και ιδιαίτερα του κινηματογράφου.

΄Ενας από αυτούς ήταν και ο Ντόναλντ  Τράμπ «κρυφοκομμουνιστής» κορυφαίος σεναριογράφος ο οποίος αναγκαζόταν να γράφει σενάρια με ψευδώνυμα και για 2 ταινίες με «ψευδώνυμο»  κέρδισε και 2 Όσκαρ, η μία ήταν το «Διακοπές στη Ρώμη» και η άλλη «το παιδί και ο ταύρος».
Αργότερα ο «κρυφοκομμουνιστής» έγραψε το σενάριο για την επική ταινία ο «Σπάρτακος».
Οι ψίθυροι ότι πίσω από την ταινία υπήρχε ο Ράμπο ανάγκασε την επιτροπή του «καθαρόαιμου αμερικάνου» Τζών Γουέϊν   να απαγορεύσει σε όλα τα στούντιο το γύρισμα.
Η ταινία γυρίστηκε σαν προσωπική παραγωγή του Κέρκ Ντάγκλας  και μπήκε παρά τις απαγορεύσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων
΄Ετσι μετά από τόση αποδοχή το 1961 ο Πρόεδρος Κέννεντυ είδε την ταινία και δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ταινία, βάζοντας τέλος σε αυτή την περίοδο του Μακαρθισμού και ανοίγοντας άλλες.
 
Και στη χώρα μας  οι καλές πέννες γράφαν ανώνυμα, οι εκδόσεις βιβλίων ήταν κυρίως αριστερών γιατί δεν  χρειάζονταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και εξαίρετοι καθηγητές βρίσκαν καταφύγιο  σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.
Σήμερα όμως δεν χρειάζονται «απαγορεύσεις» αρκεί η αποσιώπηση και μέσω αυτής το κρύψιμο της αλήθειας.
 
΄Οσον αφορά λοιπόν την βόμβα του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αντικειμενικά βοηθάει, η αλήθεια είναι ότι  στις 13-10-17  δημοσιεύεται στην ISKRA, η απάντηση  των κ.κ. Ντράγκι και Μοσχοβισί σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Ν. Χουντή, για  τη  «βόμβα» των  6,2 δις που αποκάλυψε σήμερα ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Αν θα δοθεί συνέχεια στην «βόμβα» θα το δούμε, γι΄ αυτό  μην ανησυχείτε συντρόφισσες  και σύντροφοι, και ιδιαιτέρως εσύ σύντροφε Νίκο και οι συνεργάτες σου.
 
΄Αλλωστε μας είχε προειδοποιήσει ο προικισμένος με την λαϊκή σοφία Χαρίλαος.
 
«Βλογάνε τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς»
 
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε, είτε από «ιδιοτροπία» είτε από «μαζοχισμό» είτε «γιατί έτσι μας αρέσει» είτε γιατί «χρωστάμε».
Και το σημερινό μεγάλο μας ΧΡΕΟΣ είναι η συγκρότηση ενός μεγάλου ενωτικού μετώπου ελεύθερων και μη χειραγωγούμενων  ανθρώπινων συνειδήσεων,  που αγωνίζονται για μια καλλίτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία.
 
 
Σχετικά link
 
http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=2&id=4646

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας