Ο Τσίπρας και ο ορισμός της διαπλοκής

1090
λαφαζάνη

Υπάρχει μια λαϊκή φράση που λέει πως ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Θα προσέθετα ότι και η μετάλλαξη δεν έχει τέλος.

Τίποτα πλέον στις αποφάσεις του Αλ. Τσίπρα και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, όσο αλλόκοτες και αν είναι, δεν θα μπορούσε μετά από τόσες κωλοτούμπες και ψέματα, να αιφνιδιάσει ή να προκαλέσει έκπληξη. Παρ΄ όλα αυτά η επιλογή από τον Αλ. Τσίπρα, γιατί αυτός τον επέλεξε, του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο  του ΣΥΡΙΖΑ, τρομάζει με την θρασύτητα, την ωμότητα της και ιδιαίτερα με την περιφρόνηση της στο κοινό αίσθημα. ‘Άραγε μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι κυβερνώντες στη μάταιη προσπάθεια τους να αποφύγουν την εκλογική κατάρρευση; Είναι ικανοί για τα πάντα;

Δεν έχω τίποτα το προσωπικό με τον Πέτρο Κόκκαλη. Το πρόβλημα είναι ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα που τον περιβάλει. Διακήρυσσαν ότι θα βάλουν τέλος στη γάγγραινα της διαπλοκής, που έτρωγε τα σωθικά αυτής της χώρας και μετέτρεπε σε μαριονέτες πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις.

Δυστυχώς η προκλητική επιλογή Τσίπρα στο πρόσωπο του Πέτρου Κόκκαλη έρχεται εκ των πραγμάτων όχι μόνο να συντηρήσει αλλά να αναβαθμίσει τη διαπλοκή. Ακριβέστερα είναι ο ορισμός της διαπλοκής.

Ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, ακριβέστερα ολιγάρχης, με παρουσία στον χώρο των μίντια, πιθανότατα θα αναλάβει ως εκλεγμένος ένα άμεσα πολιτικό ρόλο όχι μόνο στην χώρα αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Ανοίγει ορθάνοιχτα ο δρόμος ώστε οι δυνάμεις του χρήματος και των μίντια, να κατέχουν άμεσα πολιτικές θέσεις και γιατί όχι να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Ο Αλ. Τσίπρας αφού παρέδωσε απολύτως την  χώρα στην γερμανοαμερικανοκρατία είναι έτοιμος να στρώσει το χαλί για την άμεση και απροκάλυπτη σύμφυση χρήματος – πολιτικής και μίντια σε ένα ενιαίο πλέγμα εξουσίας.

Πρόκειται για ένα νέο ολοκληρωτισμό, ο οποίος δυστυχώς ήδη επελαύνει με  επίκεντρο τις Βρυξέλλες και τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα της «παγκοσμιοποίησης» και ο οποίος ετοιμάζεται να σαρώσει ότι έχει απομείνει από την ανάπηρη δημοκρατία μας.

Το δράμα είναι ότι απέναντι στους μείζονες κινδύνους δεν υπάρχει στην Βουλή αντιπολίτευση να αντισταθεί πολιτικά και κινηματικά με ενωτική, ριζοσπαστική και ρεαλιστική πρόταση ανατροπής στο σήμερα.

Και αυτή η πολιτική και κινηματική αντιπολίτευση στη Βουλή και πρόταση για το αύριο της χώρας είναι το μέγα ζητούμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας