Ο Τρέβορ Νόα κατατροπώνει τον Γάλλο πρέσβη για το μουντιάλ (VIDEO)

1380
τρέβορ

Αντιμέτωπος με τον πρέσβη της Γαλλίας στις ΗΠΑ βρέθηκε ο κωμικός και πολιτικός αναλυτής Τρέβορ Νόα, όταν δήλωσε ότι το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το κέρδισε η Αφρική, αναφερόμενος στην καταγωγή αρκετών παικτών της εθνικής Γαλλίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές από το να δηλώνει κάποιος ότι πρόκειται για μια αφρικανική νίκη» ανέφερε σε επιστολή του ο Γάλλος διπλωμάτης συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι παίκτες, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από άλλες χώρες «γεννήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο στη Γαλλία».

«Η πλούσια και διαφορετική καταγωγή αυτών των ανθρώπων αποτελεί αντανάκλαση της γαλλικής πολυμορφίας» σημειώνεται στην επιστολή.

«Δεν θέλω να γίνω μαλάκας» απάντησε ο Τρέβορ «αλλά νομίζω ότι αποτελεί περισσότερο αντανάκλαση της γαλλικής αποικιοκρατίας».

Συνεχίζοντας την απάντησή του ο νοτιοαφρικανός κωμικός σχολίασε το περιστατικό της διάσωσης ενός παιδιού από τον παράτυπο μετανάστη Μαμαντού Γκασαμά, ο οποίος επιβραβεύτηκε για αυτή του την πράξη με τη γαλλική υπηκοότητα.

Όταν ήταν στο έδαφος, είπε ο Τρέβορ Νόα, ήταν αφρικανός, όταν ανέβηκε στην πολυκατοικία ήταν Γάλλος πολίτης. «Αν του έπεφτε το παιδί θα λέγαμε ότι το παιδί έπεσε από έναν αφρικανό» συνέχισε ο ίδιος.

Ο Τρέβορ Νόα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις λίγες ημέρες νωρίτερα όταν ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram το περίφημο σκίτσο που δείχνει πρόσφυγες από την Αφρική να προσφέρουν το παγκόσμιο κύπελλο στη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας