Ο Τζ.Κόντε ξεφτιλίζει την ελληνική μνημονιακή πολιτική τάξη

2319
κόντε

Την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα συμμετάσχει στη τηλε-Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, διεκδικώντας ξανά ευρωομόλογα και αρνούμενος τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας (ESM) . Ο λόγος για τον οποίο αρνείται δάνεια από τον ESM, όπως εξήγησε ο Κόντε, είναι απλός: “Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι των δανείων από τον ESΜ θα είναι αυτή τη φορά λιγότερο αυστηροί“, για να συνεχίσει με δηκτικό τρόπο, λέγοντας πως “δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν από αυτό το Ταμείο“.

Το ξεφώνημα και ξεφτίλισμα που κάνει ο Κόντε όλων των μνημονιακών Ελλήνων πρωθυπουργών και μνημονιακών ελληνικών κυβερνήσεων για τη δουλοπρέπεια τους απέναντι στις Βρυξέλλες είναι άνευ προηγουμένου. Και όμως δεν ιδρώνει κανενός μνημονιακού πρωθυπουργού το αυτί,  από τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά, μέχρι τον Παπαδήμο, τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, ενώ ακόμα και ο ελληνικός λαός, μοιάζει αδίδακτος και σε σύγχυση να ανέχεται όλους αυτούς για τα καλά που έχουν κάνει στον τόπο.

Και όμως, παρά τα δεινά που έχει υποστεί η χώρα και παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ψηφίσει όλα, σχεδόν, τα απαράδεκτα Μνημόνια, τα οποία έχει φτάσει να καταγγέλλει και ο Τζουζέπε Κόντε, συνεχίζει, ως πρωθυπουργός της χώρας τώρα, την ίδια τακτική δουλοπρέπειας και αντί να διεκδικεί με σθένος, έχει πιει το αμίλητο νερό έναντι της Γερμανίας για το ευρωομόλογα, παρόλο ότι και αυτά δεν αποτελούν λύση και διέξοδο για το κρισιακό πρόβλημα της χώρας μας.

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγείται ξανά ως πρόβατο επί σφαγήν για νέα δάνεια και για νέα υπερχρέωση, που μας πάει κατευθείαν και χειροπόδαρα δεμένους σε νέα μνημόνια για την “τελική λύση” του ελληνικού δράματος.

Η Ελλάδα, όμως, έχει άλλη επιλογή και διαθέτει εναλλακτική λύση αλλά η υποτέλεια και η δουλοπρέπεια του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και ο δισταγμός και “φόβος” προς το παρόν μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, την έχει παραλύσει!

Αφύπνιση, τόλμη και δράση τώρα! Αυτή είναι η μόνη συνταγή σωτηρίας! Οι λαοί σώζουν, δεν σώζονται!

 

K.M

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας